Silly Season - 29 april 2009

God kväll! Tänkte leverera ett nytt inlägg innan Champions League-mötet Manchester United - Arsenal drar igång. Måtte de röda djävlarna fixa fina förutsättningar inför returen nästa vecka.


Till att börja med! Ville Aaltonen har förlängt sitt kontrakt med Giffarna. Ett mycket värmande besked för oss supportrar, som varit oroliga över att vår kraftfulle mittfältare eventuellt kunde lämna. Också väldigt positivt för klubben rent sportsligt. Aaltonens senaste säsong får väl betraktas som "sådär" med tanke på hur han spelade innan flytten till Ryssland. Förhoppningsvis går han nu mot en toppsäsong 2009/2010. Villes påskrift är också värdefull för att locka hit nyförvärv. Sportchef Sören nämner att ett par riktigt bra spelare ska tillkomma innan truppen är intakt, och självklart är Aaltonen en viktig pusselbit i den rekryteringen. Läs artikeln om hans signatur här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.999219

Eftersom att Hellmyrs/Törnberg-ryktet (apropå bra bandyspelare) vägrar ge med sig finns följande att spekulera i: Peter Stock, som spelar ytterhalv, verkar inte gå mot ett nytt kontrakt. Inte heller mittfältskämpen Fredrik Spinnars har man hört något om i avtalsväg. Utgår Sören Persson från att ersätta dessa två med edsbyherrarna? Visserligen har man precis värvat hit Liukkonen som kan spela både ytterhalv och mittfältare. Klart är dock att han inte kan husera på båda positionerna samtidigt. Vad tror ni, läsare? Har Persson något riktigt hett på gång?

-

Linus Forslund är klar för Falu BS. Detta enligt dalaklubbens officiella hemsida. Forslund spelade under förra säsongen för Örebro SK, då på lån från Sandviken.

Kommentar: Jäkligt bra värvning av nykomlingarna! En supertalang som jag gärna hade sett i en orangeblå tröja. Det har ju pratats om honom (också) i staden under en tid, och tydligen har han varit aktuell på riktigt. Dock tyckte Sören att han hade för höga krav för sin kapacitet och att det därmed rann ur sanden, detta enligt Giffarnas officiella hemsida. Hur som helst, Forslund går en ljus framtid till mötes och jag tycker själv att han står för ganska smarta klubbval rent utvecklingsmässigt. I Örebro gick han in och var tongivande istället för att vara bänkad i Sandviken. I Falu BS kommer han också att gå in och ha en nyckelroll, det är jag alldeles övertygad om.

-

Markus Hillukkala, som inte fått något nytt kontrakt av Giffarna, verkar också vara aktuell för Falu BS. Om arbetsbiten löser sig ligger dalaklubben bra till, enligt Jimmys bandysida.

-

Innan jag avrundar, i brist på andra spännande rykten, måste jag visa sympati med stackars IFK Motala. Spelarna flyr all världens väg och läget ser minst sagt prekärt ut. Klubben är ju ett allsvenskt lag nästa säsong och just nu verkar man inte alls redo för en storsatsning att ånyå gå upp i finrummet.


Snart börjar Champions League-sändingen. Matchen inleds om drygt en timme. Spännande värre! Jag tror att en liten grogg får stilla min nervositet. Fan, man är ju ledig i morgon. Det kan man unna sig en afton som denna.

Ha en trevlig kväll! På återhörande.

Silly Season - 27 april 2009

Det händer fortsatt lite på Silly Season-sidan just nu. Har bara några få notiser att rapportera om i dag, och då har jag ändå inte skrivit på tre dagar. Det säger en del! För min bristande uppdatering beror absolut inte på lathet.


På Ljusnans nätupplaga kan man i dag läsa att Giffarnas Ville Aaltonen är på väg att bestämma sig för vilken klubb han ska representera framöver. "Förmodligen på onsdag", säger huvudpersonen själv. Han nämner vidare att Bollnäs ligger bra till. Läs hela artikeln här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.995312

Kommentar:
Spännande att följa utvecklingen under de närmaste dagarna. Jag tror att han kommer att spela för Giffarna även nästa säsong. Rykten säger nämligen att Aaltonen själv sagt att det endast finns en klubb han vill spela för här i Sverige. Med andra ord; Bollnäs GIF. Den kraftfulle finnen har nämnts i samband med Edsbyn under en tid, men det kan nog med ganska stor säkerhet avskrivas. Fåglar har vidare viskat i mitt öra att Aaltonen kan skriva på för Bollnäs redan under morgondagen.

-

Andra spekulationer är att Hellmyrs väljer mellan Bollnäs och Kazan. Tycker det verkar som att "Myran" och Pär Törnberg är väldigt måna om att spela för samma klubb, med tanke på att spelarna sällan nämnts ensamma i dessa transfer-sammanhang. Har även Törnberg fått ett erbjudande från ryssarna? Eller är det Bollnäs som ligger i pole position?

Och jag är medveten om att Hellmyrs sade till Ljusnan att "Bollnäs absolut inte är aktuellt", men detta ska tydligen ha varit en klar överdrift från journalistens sida. Rent nonsens, till och med. Jag är också medveten om att Giffarna alltid är ett av världens bästa lag under Silly Season. Så, vi får helt enkelt se vad som händer.

Men lek med tanken. Hur journalisten citerat Hellmyrs i Ljusnan. Och om denne superhalv ändå hamnar i Bollnäs. Om vissa edsbysupportrar varit arga och bekymrade innan han fällde denna dementerande kommentar, känt lugn efter den, och deras kelgris ändå skulle bli orangeblå? Då lär det nästan gränsa till upplopp under nästkommande derbyn. Vilken tändvätska!

-

I övrigt är det inte alls mycket att skriva om. Edsbyns "Kuben" Olsson opererades här i dagarna och det sägs ha gått väldigt bra. Ett skönt besked för edsbysupportrarna, givetvis! Läs mer här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.992953

... och just det! Peter Törnberg, broder till Pär, är klar för en ledarroll i klubben. Det verkar alltså bli han som ersätter vår nye förbundskapten Franco Bergman. Intressant! Read about it: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.985760


På återhörande! Med reservation för stavfel och dålig grammatik. Ett hastigt ihopkastat inlägg.

Silly Season - 24 april 2009

God kväll! Efter en intensiv arbetsperiod har jag nu lite ledigt de närmaste dagarna. Detta medför givetvis att bloggen kan uppdateras fler än en gång varannan dag. Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna, dock inget av den högre skalan. Det är väldigt mycket övergångar på allsvensk nivå, och det är väl ingenting jag behandlar särskilt på denna sida.


Kring Hammarby har det "stormat" en aning sedan säsongsslut. Man har bland annat kunnat läsa om att samtliga spelarkontrakt sagts upp, då klubben befunnit sig i ett väldigt prekärt, ekonomiskt läge. Även tränarfrågan inför kommande säsong har varit ett frågetecken, något man numera löst med Stefan Karlsson från Broberg.

Under de senaste dagarna har det dock kommit positiva nyheter för Bajen som klubb och givetvis för dess supportrar. På den officiella hemsidan meddelade man i morse att tre av lagets absoluta nyckelspelare, Stefan "X:et" Erixon, Olov Englund samt skridskofantomen Robin Sundin. Enligt Jimmys bandysida är också Jesper Ericsson klar sedan tidigare, samt att Kalle Spjuth ligger i förhandlingar med stockholmsklubben.

Detta innebär att Hammarby blir att räkna med även till nästa säsong. I Robin Sundin och Jesper Ericsson har man två av Sveriges främsta skridskoåkare och i defensiven har man Olov Englund som är en spelare av högsta klass, något utmärkelsen "VM:s bäste försvarare" vittnar om. "X:et" är rutinerad som få (har representerat landslaget under åtta säsonger) och är ett livsfarligt vapen på fasta situationer. En spelare som är nyttig i alla lägen med den enorma erfarenheten. Har en ledarroll i laget? Om Spjuth väljer att förlänga har man en anfallstrio bestående av honom, David Karlsson och Lars Karlsson (såvida de representerar Hammarby även nästa säsong). Det känns helt klart giftigt, eller vad säger ni?

Ännu har inte Bajens trupp helt tagit form, men med något ytterligare nyförvärv och hård konkurrens i laget kan klubben gå mot en fin 2009/2010-säsong. Om Johan Östblom höjer sig ett snäpp, och uppnår samma högstanivå som under de två åren han var i Giffarna, så har man även ett mycket starkt kort på ena ytterhalven.

-

Jimmys bandysida
rapporterar också om att Denis Riabchewski kommer att lämna Vetlanda. Han hann representera smålandsklubben under tre säsonger. Jag minns så väl den ryktescirkus som var innan han skrev på för Vetlanda. Otaliga gånger kom uppgifter om att denne kazak var ytterst nära Bollnäs. Enligt Villa-redaktionen på SvenskaFans.com ryktas det nu om att Riabchewski ska vara på gång till lidköpingslaget. Huvudpersonen själv säger att han har flera anbud. Skulle Bollnäs kunna vara ett av dem?

-

För att fortsätta på Vetlanda-spåret. Ulf Einarsson lämnar ryska Kazan för en återkomst i svensk bandy. Spelaren i fråga hävdar att en comeback i VBK ligger runt en 50/50-sannolikhet. Anbud finns från andra klubbar, oklart är dock vilka.

-

Sandviken har nu gjort klart med den 22-årige ytterhalven Daniel Bäck, som spelade i Gripen/Trollhättan under förra säsongen. En intressant värvning, då Bäck spås en fin framtid. Han har bland annat representerat samtliga ungdomslandslag enligt SAIK:s redaktion på Svenska Fans. Hur påverkar det ryktet kring Giffarnas Antti Ekman? Är man fortfarande intresserade av den kraftfulle finnen? I Bollnäs verkar han inte längre välkommen då han ej besvarade det nya kontraktserbjudandet innan utsatt deadline. Kan det till och med bli så att han flyttar hem till Finland?

-

Hörde förresten ett Ville Aaltonen-rykte i dag. Hur mycket substans det ligger i det hela vet jag inte, men det sades i alla fall att han eventuellt kan vara på väg hem till Finland igen. Känns väl "sådär" troligt, va?


Tackar för i kväll! Uppskattar också de positiva kommentarerna ni postar angående min blogg. Tack!

Ha en trevlig kväll, så återkommer jag i morgon om något intressant dyker upp!

Silly Season - 22 april 2009

Hej igen. Förra inlägget blev något av en krönika och några rykten rapporterade jag därmed inte om. Detta var inte bestämt från början, utan fingrarna satte igång i en jäkla fart när mina tankar kring ungdomssatsningar började flöda. På senaste tiden har det varit lite sådär med uppdateringarna också, men jobbet har satt stopp för nya inlägg. Synd att det inte går att tjäna ihop välbehövliga klöver bara genom att blogga om vår favoritsport. Scenariot att man skulle kunna bli bandyns svar på Blondinbella känns väl någorlunda orimiligt.


Franco Bergman, som varit tränare tillsammans med Ola Johansson under flera år i Edsbyn, är alltså klar som ny förbundskapten för vårt svenska bandylandslag. Det ska helt klart bli intressant att följa med på hans nya resa, som till att börja med sträcker sig över två år. Fastän Bergman har huserat hos lokalkonkurrenten under ett antal säsonger är jag dåligt insatt i hur han egentligen är som tränare. Svårt att bedöma hans taktiska läggning då det är Johansson som för det mesta fått stå i rampljuset vid alla framgångar. Ni edsbyanhängare som läser min blogg, vad har ni för allmänna kommentarer om Franco? Är han en matchtränare som kan gå in och förändra matchbilden när det krisar (det är visserligen sällan det "krisar" för EIF)?

-

En epok har gått i graven, om man får använda sig av det kraftfulla uttrycket i sammanhanget. Stefan Söderholm, med Edsbyn som moderklubb, väljer att lägga skridskorna på hyllan, fastän han bara är 30 år. Under de fem senaste säsongerna har han spelat med stålmännen. Han har hunnit med att representera landslaget under fem säsonger som aktiv. Är en comeback möjlig, tro? Bandyabstinensen lär vara påtaglig när säsongen på allvar startar igen i november. Och som sagt, 30 bast är ingen ålder.

-

Svenne Olsson tar som väntat över huvudtränarrollen i Broberg, efter Stefan Karlssons avhopp. Det kommer inte som någon större skräll med tanke på hans status hos supportrarna och i klubben. Men en assisterande tränare bör han vara i behov av. Bezobrazov, kanske? Han som valt att lägga skridskorna på hyllan, och är något av en ikon i söderhamnslaget. Det är i alla fall något som det skrivits om i forumet på Brobergs officiella hemsida.

-

Och ja... Hellmyrs-cirkusen verkar ha dragit igång igen. Man hör lite snack här och var i staden... Det är som vanligt. Jag återkommer om något "vettigt" i ämnet dyker upp! Tänk rubrikerna, nu när Hellmyrs gått ut och sagt i Ljusnan att "Bollnäs absolut inte är aktuellt", och om han ändå skulle skriva på för klubben. Vilken bomb! Ryktena går ju om att citatet från Ljusnan var väldigt överarbetat, och att han inte alls hade klargjort detta som oaktuellt.

-

Det är dags för middag. Jag får aldrig tid att fullborda ett inlägg, känner jag. Återkommer kanske i kväll, om tid finns! Ha en trevlig kväll!

Silly Season - 20 april 2009

Tillbaka efter fyra dagars frånvaro! Har varit hektiska dagar med arbete och andra påhitt, men nu är jag ledig och kan leverera ett nytt Silly Season-inlägg!


Det mest intressanta som hänt i hälsingekretsar sedan mitt senaste inlägg är så klart att Brobergs tränare Stefan Karlsson abdikerat. Under två säsonger har han styrt och ställt med söderhamnslaget och under båda dessa har han tagit laget till slutspel. Utöver detta har han även satsat stenhårt på klubbens hungriga juniorer, något som givetvis är väldigt positivt på lång sikt. Inom några år kommer man att ha ett topplag bestående av nästan enbart egna produkter (såvida talangerna väljer att stanna). Självklart kommer brobergssupportrarna då att minnas Stefan Karlsson för hans vilja och engagemang för att satsa på det yngre gardet.

Kommentar:
Ja, detta är förstås ett stort avbräck för Broberg. Klubben verkar dock inte vara ute efter en helt ny tränare, åtminstone inte om man lyssnar till vad lagets supportrar och inte minst Stefan Karlsson själv har att säga. En majoritet verkar ha en önskan om att tidigare assisterande tränaren Svenne Olsson ska kliva in i huvudtränarrollen. Det enda som fattas skulle i så fall "bara" vara ett komplement till honom. Känns som att det eventuellt är lättare att hitta än en vettig tränare för en minst lika vettig peng, med tanke på klubbens ekonomi.

Måste också skriva om min beundran till Karlsson (även Isaksson har en liten del i det hela) som valt att satsa på sina egna produkter. Det har ju verkligen gett resultat. Se bara på de två-tre senaste säsongerna, då laget först och främst nått slutspel, men också utvecklat en spelidé där snabbskrinnande ungdomar helt klart är delaktiga. För det går fort när Broberg spelar bandy, det är det inget snack om. Jag skulle vilja jämföra hur Giffarna hanterat situationen under de senaste åren. 2007/2008 och 2008/2009 har man inte ens nått slutspel. Man har värvat utifrån och hoppats på att nytillskotten ska höja klubben, men det har inte gett några större resultat med facit i hand. Uteblivet SM-spel, ingen direkt spelidé, särskilt ingen som varat från första minuten till sista minuten i en match. Ofta kan det vara skillnaden på vinst och förlust i en match. Har man en fast plan kan man nöta ner sina motståndare bara genom sitt egna spel.

Jag har otaliga gånger skrivit om juniorämnet i Bollnäs. Åtskilliga gånger har jag mest fått kommentarer om att "de ska platsa också", "man ska inte spela bara för att man är junior", osv. Jämför man med Broberg nu då, med Adam Gilljam som blivande storstjärna i svensk bandy, Jonas Engström och Vadim Arkhipkine som båda har stor potential att bli skytteligavinnare om några år, plus flera andra talanger som bl.a. Erik Jonsson och Emil Melin. Jag har själv spelat bandy, i Giffarna, och mött dessa spelare (jag är född -89). Och det kan jag säga utan att ljuga, "på den tiden" (nu lät jag riktigt rutinerad, va?) var vi ett bättre juniorlag än Broberg. 2003 vann Bollnäs årskull -88 Mini World Cup. 2004 vann årskull -89 samma turnering. Alltså, VM för klubblag plockades hem två år i rad!

Det enda jag kan säga är egentligen att... Ja, tänk om samma ungdomssatsning hade förekommit i Bollnäs under dessa år. Då hade fler än David Borvall och Marcus Wikman varit a-lagsspelare från de årskullarna. Jimmy Lindgren, född -91, kan bli hur bra som helst och fick faktiskt mycket speltid förra säsongen, vilket är bra! Jerker Flodstam är en annan junior (också -91:a) som är på gång, som plockades upp och fick lite speltid under förra säsongen. I Niklas Prytz har man även en målvakt som kan gå långt. Så, visst. Giffarna är på gång! Men vi hade redan kunnat vara där Broberg är. För egentligen, vad är mest värt både i utveckling och sett till det ekonomiska: 1. Att missa slutspel trots att man värvat nya spelare som kostar mycket pengar, eller 2. Att missa slutspelet efter ett "mellanår" då man satsat mer på sina egna produkter än att hålla på värva?

Och korta argument för detta:
1.
Bollnäs hade inte åkt ur genom att satsa lite hårdare på ungdomarna. För man kan hade kunnat balansera det med både ungt och gammalt. Jag säger inte att det bara skulle ha varit yngre styrkor på planen, absolut inte. En balans skulle dock inte ha kostat oss elitseriekontrakt, inte en chans.

2. När -88:orna och -89:orna vann Mini World Cup berodde det inte på att årgångarna var dåliga. Snarare tvärtom. Det var två starka generationer som plockade hem ungdoms-VM för klubblag.

3. Bollnäs var, som sagt, ett snäppet bättre ungdomslag än Broberg, åtminstone i kullarna -88 och -89. Ändå har de lyckats uveckla sina talanger på ett förnämligare sätt. Så, uppdraget "ta fram juniorer" hade absolut inte varit omöjligt i bandytown Bollnäs.


Oj. Detta blev nästan som en krönika... Väldigt mycket med fokus på Bollnäs också. Intressant att det började med en kommentar kring Stefan Karlsson, och slutade i en halvkrönika.

Många tycker säkert att mycket som skrivs stämmer, medan många andra totalt kommer att såga detta. Så... Vad har ni för åsikter? Har Bollnäs satsat rätt eller fel? Hur önskar ni bollnässupportrar att det ska se ut i framtiden, vad gäller satsningar på talanger?

Och, slutligen. Kommentarer som eventuellt skulle hävda att detta är "rövslick" och brobergsfjäsk, avvisar jag vänligt. För så är verkligen inte fallet. Snarare ren och skär fakta.


Tiden har runnit iväg. Blev lite pressat på slutet...Hinner inte skriva mer just nu. Återkommer med rykten osv i kväll! Ser förresten nu att Franco är klar som ny förbundskapten. Det tar priset som "det mest intressanta" före Stefan Karlsson-övergången. Tar upp det mer i nästa inlägg!

Tidsbrist

Hinner tyvärr inte uppdatera i kväll heller. Jobbet sätter stopp för det. Efter ett kvällspass till kl 22.30 följer ett 08-14-pass i morgon. Måste prioritera sömnen. Ha överseende! Senast vid midnatt i morgon är bloggen uppdaterad, då jag på eftermiddagen är uppbokad med andra aktiviteter. Stay tuned!

Silly Season - 16 april 2009

Så! Då kan även Bollnäs sålla sig till den skaran som lyckats knyta till sig förstärkning till nästa säsong. I dag skrev nämligen Juho Liukkonen, som jag tidigare nämnt här i bloggen, under ett avtal med klubben. Hittills har jag inte hittat några uppgifter beträffande kontraktets längd, men gissningsvis sträcker det sig över två år plus ett eventuellt optionsår.

Den 192 centimeter långe finnen är född -84 och kommer närmast från IFK Helsinki. Efter fina insatser i klubblaget under förra säsongen belönades han med en plats i finska landslaget, och var därmed VM-debutant i turneringen i Västerås. Till www.giffarna.se beskriver kollegan Mikko Lukkarila nyförvärvet som skridskostark och en bra skytt. Han säger också att Liukkonen besitter fin klubbteknik, samt att han påminner om Antti Ekman rent kroppsligt. I artikeln kan man också läsa att 25-åringen är en allroundspelare. I helsingforsklubben spelade han ytterhalv, medan han i VM-debuten agerade back.

Sportchefen Sören Persson är väldigt nöjd med sitt första nyförvärv och säger till Ljusnan att "Liukkonen kommer att tillföra klass och spetskunskap" samt att "man från samstämmiga uppgifter i Finland hört att han kommer att vara Finlands bästa spelare inom några år". Läs hela artikeln här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.965152

I reportaget står det avslutningsvis att backen Markus Hillukkala inte kommer att erbjudas något nytt kontrakt av klubben. Han ingår alltså inte i Bollnäs framtidsplaner. Jag skickar ett tack till "Hillu" som representerat klubben under fyra säsonger!

Kommentar: Liukkonen är helt klart ett intressant nyförvärv! Sören Perssons och Lukkarilas beskrivningar av den spännande finnen innebär förstås att förväntningarna bland oss supportrar redan nu är ganska höga. Förhoppningsvis kommer han att leva upp till dessa under sin tid i den orangeblåa tröjan.

I övrigt finns det inte så mycket att kommentera, då det är alldeles för tidigt att börja spåna på taktik och positioner. Man vet inte alls hur truppen kommer att se ut vid säsongsstart, vilket gör det hopplöst att ens försöka. Klart är dock att Hillukkala lämnar och att Liukkonen behärskar backpositionen. Om Ekman nu lämnar för Sandviken behövs en ny ytterhalv, en plats som Liukkonen också bemästrar. Och för att vara riktigt pessimistisk, lämnar även Ville så kan vårt nyförvärv förmodligen också vara mittfältsgeneral. Men då behövs ytterligare två förstärkningar. Äsch, vi får se! Detta är lönlöst.


Stefan Karlsson till Hammarby? Bajen står utan tränare och Karlsson pendlar från Stockholm till Söderhamn för att träna Broberg. Klart att ryktet, som inte bara är av spekulationskaraktär, låter rimligt. Karlsson bekräftar ju också att samtal med stockholmsklubben förekommit. Om Karlsson nu lämnar Broberg känns en återvändande Peter Isaksson som en potentiell ersättare, med tanke på hans "Fader Isaksson"-status i klubben.

Läs mer här:
http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.965032
http://www.expressen.se/sport/1.1535405/karlsson-ska-ta-over-bajen-igen

-

Jimmys bandysida rapporterar om att Anders Östling verkar vara nära en comeback i Västerås. Han har under den senaste säsongen huserat i Ryssland. Det vore en hyfsad förstärkning i ett redan starkt VSK!

-

Jimmy skriver även om att GAIS är ute efter Faluns Jocke Hedberg. Undertecknad råkar veta att anfallaren ska besöka Göteborg nu under veckan. Intressant fortsättning lär följa! GAIS jagar också Andreas Lysell, även han i Falu BS.


Avrundar här för denna gång. Jobbar i morgon kväll, men förhoppningsvis kan jag leverera ett inlägg kring midnatt. På återhörande, trogna läsare!

Silly Season - 15 april 2009

Det är bara att gratulera Edsbyns IF till två väldigt positiva dagar! I går blev det klart att den 18-årige ytterhalvs/mittfältstalangen Simon Jansson lämnar Sandviken för spel med de rödblåa. Håkan Brindholm på RedFarmers.com skriver att kontraktet sträcker sig över två säsonger, plus ett optionsår. Han rapporterar vidare att Jansson har erfarenhet från landslagsspel i P15, P17 och P19 samt att han fick mycket speltid i SAIK:s a-lag under förra säsongen. Vem minns inte konstmålet han stod för i semifinalmötet mot Västerås, hemma på Jernvallen? En klart spännande värvning!

I dag kom nästa glädjande nyhet för klubben. Mikael Jernberg är tillbaka! Det är lokaltidningen Ljusnan som rapporterar om detta. Anfallaren lämnade Edsbyn efter säsongen 2001/2002 och efter detta har han bland annat representerat Boltic och Falu BS. I samma artikel klargör också sportchefen Stefan Karlsson att både Hans Andersson och Robin Ehn kommer att spela för "byn" under kommande säsong. Rykten har ju placerat Andersson i Villa Lidköping till nästa säsong, men dessa kan nu edsbysupportrarna helt avskriva!

Posta gärna era tankar och synpunkter kring dessa värvningar. Och Andersson, exakt hur viktigt är det att han stannar?


Ett intressant rykte som snurrar runt är "Stefan Larsson till Örebro". I Nerikes Allehanda är det i dag ett stort reportage om den nytillkomne tränaren Stefan "Lillis" Jonsson. I artikeln står det också om att spelare själva hört av sig till klubben och erbjudit sina tjänster. En av dessa ska tydligen då vara Stefan Larsson, som inte spelade en enda seriematch under hela förra säsongen på grund av hjärtproblem.

Kommentar: Hur mycket substans det ligger i det hela är oklart. Men går man ut med namn i en artikel, där personerna i fråga sägs önska att representera Örebro, kan man ju tycka att det bör ligga någon relevans i det hela. Eller vad tror ni läsare? Vad jag mest funderar över är om han någonsin kommer tillbaka i spelskick. Hjärtproblem är knappast någonting att leka med, och vad talar egentligen för att han ska kunna spela en hel säsong när han tyvärr inte klarade av en enda match 2008/2009? Klart är dock att jag håller tummarna för honom! Larsson är en riktig klasspelare och en av Sveriges absolut bästa skridskoåkare.

-

Några korta notiser som är värda att ta upp. Alla dessa tagna från Jimmys bandysida.

- Fredrik Spinnars går enligt uppgift mot nytt kontrakt. Trotjänaren verkar vara på väg mot ytterligare en säsong med Giffarna. Mittfältare med "Tobias Linderoth-roll" som gör ett gediget arbete i det tysta. Jag var faktiskt inte helt säker på att han skulle fortsätta, med tanke på hur han haft det med skador under sin karriär. Under förra säsongen var han dock i gott slag hela tiden förutom några småskavanker, om jag inte missminner mig.

- Bollnäsbekante talangen Jonas Andersen är klar för Gripen. Han lämnade som sagt Bollnäs i mitten av förra säsongen pga hemlängtan.

- Sandvikens tränarduo Ola Grönberg och Thony Lindqvist har förlängt med klubben. Kontraktet sträcker sig över två år.

Och apropå tränare... Hur ska det egentligen gå för Hammarby? Finns det några kompetenta tränare i vårt avlånga land som inte redan står under avtal? Det känns som att luften gick ur lite grann när Holgersson valde att fortsätta i Västerås, trots uppgifter om att denne var väldigt nära Bajen. Jag skickar iväg en oanalyserad och väldigt spontan gissning på att det blir Peter Isaksson som tar över stockholmsklubben!

Silly Season - 13 april 2009

Den löjliga säsongen så här under påsktider fortsätter att vara ganska händelsefattig, så när som på två helt nyuppkomna rykten. Båda ryktena har bollnäsanknytning. Det är Jimmys bandysida som rapporterar om dessa.


Broberg/Söderhamn sägs vara intresserat av Falu BS-anfallaren Jocke Hedberg. Under den förra säsongen gjorde bollnässonen 44 mål för laget, och med de strutarna var han högst delaktig i Falu BS återkomst till elitserien.

Kommentar: Jocke Hedberg lämnade som bekant moderklubben för spel i Falu BS inför förra säsongen. I Bollnäs blommade han väl aldrig riktigt ut som förväntat, men det ska sägas att han under sin sista seniorsäsong hade det rejält tungt med ihärdiga skador. Han flyttade vidare till Dalarna och i allsvenskan började han att leverera rejält. Och nu sägs alltså Broberg ha fått upp ögonen för anfallaren. Söderhamnsklubben verkar tidigare ha haft förhoppningar om att få hem Ted Bergström från Motala, men nu pratas det ju om att KVBS är ett intressant alternativ för honom. En teori kan ju vara att det är därför Broberg hör sig för om Hedberg, för han är minst lika kompetent som Bergström och är dessutom ganska billig.

-

Bollnäsbacken Markus Hillukkala sägs uppvaktas av KVBS, han också. "Hillus" moderklubb är Oxelösund och därför har nykomlingen Katrineholm Värmbol förhoppningar om att han redan nu vill börja röra sig hemåt.

Kommentar: Hillukkala har hittills inte förlängt något kontrakt med Giffarna. Om det beror på att han själv tvekar om en fortsättning eller om klubben helt enkelt inte erbjudit något nytt avtal, det vet jag ingenting om. Om Giffarna väljer att lägga fram ett nytt kontraktsförslag tror jag dock att Hillu fortsätter i bollnäströjan. Han är bara 21 år, vilket innebär att det finns gott om tid för honom att vända hemåt längre fram i karriären.


Kort rapportering i dag. Dåligt med rykten och ett krångligt finger är det som ligger bakom det. Nu blir det till att kolla på Kalmar FF - AIK. På återhörande!

Silly Season - 11 april 2009

Påsktiden brukar allt som oftast innebära en del klargöranden kring vissa rykten, samtidigt som övergångar och kontraktsförlängningar presenteras. Ganska lugnt på den fronten hittills. Åtminstone handlar det inte om några "revolutionerande" transfers än så länge.


För att sammanfatta läget i Bollnäs GIF:  Elva spelare är kontrakterade och klara till nästa säsong. Utöver dessa kommer även fem juniorer att plockas upp från ungdomsleden. För att läsa vilka dessa 16 spelare är, klicka här: http://giffarna.se/web/default.asp?textID=1159.

I ryktesväg pratas det som vanligt mycket om det orangeblåa laget. När det gäller eventuella nyförvärv sägs det att finske landslagsmannen Juho Liukkonen, för närvarande hemmahörande i IFK Helsinki, är nära en övergång till klubben. Lösa rykten nämner också skridskoskicklige Linus Forslund, utlånad till Örebro SK från SAIK under gångna säsongen, som aktuell för Giffarna. I övrigt sägs sportchefen Sören Persson jobba med att värva hit ett par, tre spelare samt att det arbetas intensivt med att behålla Ville Aaltonen i klubben. Rykten ut, då? Jo, nyss nämnde finne. Edsbyn sägs rycka i den starke mittfältaren och hittills är det väldigt ovisst var han spelar till kommande säsong. Det vore givetvis väldigt tråkigt för oss bollnässupportrar om vår mittfältsgeneral skulle välja spel i byn drygt tre mil ifrån oss. Ett annat rykte som ingen lyckats undgå är "Antti Ekman till SAIK". Den finske ytterhalven funderar över situationen och säger att ett besked kommer att komma inom några veckor. Med tanke på att en Hellmyrs-värvning nu verkar inaktuell skulle det ju vara bra om Ekman väljer att stanna. Å andra sidan, Liukkonen som det pratas om kan absolut användas på den positionen också. En annan spekulation som rullar omkring är att Peter Stock kan vara aktuell för nykomlingarna i Haparanda-Tornio. Eftersom det är hans moderklubb känns det inte som något som är helt taget ur luften. En sporrande utmaning kan säkert vara att hjälpa klubben han är fostrad i att hålla sig kvar i högstaserien.

I runda svängar är det väl ungefär så här det ser ut kring laget just nu. Om jag missat något, eller om ni hört något annat intressant, skriv gärna en kommentar!


Som sagt, vad beträffar den löjliga säsongen finns inte alls mycket att rapportera om i dag. Det är bara några korta notiser som inte behöver utvecklas vidare, till exempel att Rolf Hedberg och Håkan Adolfsson, både i Vetlanda BK, lägger skridskorna på hyllan. Någonting annat som är värt att fundera över är Ted Bergströms framtid. Under förra säsongen spelade han i IFK Motala som bekant ramlade ur elitserien. Tidigare under Silly Season var moderklubben Broberg högaktuell för den unge anfallaren, men nu sägs det istället att nykomlingarna Katrineholm Värmbol BS är ett intressant alternativ för honom. Skulle Bergström hamna i Södermanland kommer han bland annat att spela tillsammans med Hampus Krantz och Tobias Björklund, två bollnäsfostrade spelare som han gjort sig bekant med under bandyåren som junior.


Ha en fortsatt trevlig påsk! Jag återkommer i kväll eller i morgon, om några nya rykten dyker upp.

Silly Season - 9 april 2009

Det har hänt en hel del de senaste dagarna. Det är dock inga händelser som behöver vidareanalyseras särskilt, utan det handlar mest om avskrivna (?) rykten. Utöver dessa har några övergångar offentliggjorts. Vi kör!


I Bollnäs cirkulerade rykten om att VSK's Oscar Robertsson skulle vara på väg hem mot Hälsingland efter SM-guldet. Detta kan nu helt avskrivas, då han nyligen skrivit på ett nytt kontrakt för de svenska mästarna. Avtalet sträcker sig över ett år.

-

Jonas Nygren, Brobergs egna "Captain Fantastic"
, har förlängt sitt kontrakt med klubben. Efter säsongsslut cirkulerade rykten om att Sandviken kontaktat honom, något huvudpersonen själv bekräftat i efterhand, och brobergssupportrarna fick därmed något att oroa sig över. Dock var det aldrig aktuellt att lämna Söderhamn och valet var till slut väldigt enkelt för denne lirare. Allt detta enligt klubbens officiella hemsida.

Kommentar: Finns inte mycket att säga, förutom att detta är oerhört viktigt för söderhamnslaget. Kaptenen är en klasspelare och är ofta grundbulten i lagets offensiva spel. Det hade givetvis varit ett skräckscenario för Broberg att mista både Koch och Nygren, särskilt med tanke på det ekonomiska läget i klubben. Enligt den gulsvarta redaktionen på SvenskaFans.com kommer man inte att kunna värva några spelare alls inför nästa säsong, och eftersom att båda spelarna satt utan kontrakt skulle klubben inte få en krona att värva ersättare för. Som sagt, väldigt viktigt för Broberg att kapten Nygren förlängt!

-

Målvakten Gabriel Bridholm lämnar Gripen/Trollhättan för spel i storsatsande Vänersborg. Detta borde rimligtvis innebära att Timo Oksanen inte längre är aktuell för spel i den blåa dressen.

Kommentar:
Nej, det känns inte som att man värvar två målvakter under en och samma Silly Season. Var kan nu målvakten med världens längsta utkast hamna? Blir han kvar i Bollnäs och kämpar med Borvall om förstaposten, eller rör han sig eventuellt mot huvudstaden och Hammarby? Känner mig verkligen kluven i frågan, om det skulle bli spel i Giffarna. En rutinerad landslagsmålvakt med ett sanslöst utkast, som tyvärr är skadebenägen och går mot slutet av karriären mot en supertalang som kan bli hur bra som helst, och som redan är klart etablerad i elitserien. Jag hoppas att klubben satsar på det långsiktiga alternativet.

-

Mattias Hammarström från Edsbyn dementerar att Falun skulle vara aktuellt, samtidigt som sportchefen Stefan Karlsson starkt förnekar att kazaken Misja Pasjkin skulle vara klar för de rödblåa. Med andra ord verkar det glasklart att det blir Hammarström man satsar på till nästa säsong.


Nu är det middag som gäller! Om jag inte slocknar vid kl 19 i kväll, vilket är högst troligt att jag gör, är det möjligt att jag återkommer senare. Stay tuned!

Silly Season - 6 april 2009

På Vetlandas hemsida är det nu bekräftat att Christoffer Edlund spelar i SAIK kommande säsong.

Kommentar: Spekulationerna har varit många. Blir han kvar i Vetlanda? Ligger Edsbyn nära till hands? Det blev Sandviken. Nu är det alltså officiellt klart, och det är bara att gratulera till en spektakulär värvning. Att spela i nya Göransson Arena var troligtvis en väldigt bidragande orsak till att det blev Sandviken. Att ha Muhrén som framspelare kan inte heller kännas helt fel, för en målskytt av Edlunds klass.

-

Som jag skrev i inlägget innan: Juho Liukkonen sägs vara nära ett kontrakt med Bollnäs GIF. Vad jag har hört spelar han ytterhalv i klubblaget IFK Helsinki och back i finska landslaget (eller var det tvärtom?).

Kommentar: Det verkar alltså som att Giffarna fortsätter på den insprungna vägen med finlandsvärvningar. Detta är väl heller inte särskilt underligt med tanke på lagets sportchef Sören Persson, som också är tränare för finska landslaget. Med tanke på att Antti Ekman verkar vara på glid till Sandviken är det helt klart på sin plats att värva en ny ytterhalv. Det är svårt att bedöma hans kapacitet, då jag av olika anledningar inte följde finnarna särskilt under VM-turneringen som var. Enligt www.bandysidan.nu mäter Liukkonen 192 cm över havet och vikten ligger kring 83 kg. Detta innebär då att han och Ekman (188 cm, 80 kg) påminner en hel del om varandra vad gäller det kroppsliga, och förhoppningsvis är Liukkonen minst lika kraftfull och utnyttjar det fullt ut. Men som sagt, än så länge är kontraktet underskrivet och mycket kan hända. Det är ingen idé att ropa hej ännu.

-

Enligt Jimmys bandysida har Falu BS lagt fram ett kontraktsförslag till bysonen Mattias Hammarström.

Kommentar: Ett rykte som förmodligen kan tas med en nypa salt. Och är det inte ett rykte, känns det väl i nuläget inte särskilt aktuellt ändå. Detta med tanke på vad sportchef Karlsson sade till Ljusnan för några dagar sedan, att man kommer att satsa på den 22-årige anfallaren istället för att värva en ersättare till Mickelsson. De senaste dagarna har det ju dock ryktats om att Pasjkin är klar för Edsbyn, och om det skulle vara sant så blir ju läget ett helt annat för Hammarström. För att vara realistisk känns det ändå som att det blir moderklubben för Mattias, då Edsbyn kanske inte är helt angelägna att värva Pasjkin efter den senaste, något krångliga, sejouren. Och inte ser väl Hammarström situationen som ersättare till Mickelsson som obekväm

-

I övrigt har Ljusdals BK en intressant vision inför kommande säsong. Man har vissa förhoppningar om att få hem Oscar Jonsson, Oscar Robertsson och Michail Svechnikov, och med hjälp av dessa på nytt ta sig upp i elitserien. Hyfsade spelare för en allsvensk klubb, måste jag säga. Man önskade också att ha Stefan "Lillis" Jonsson som tränare, men han är ju som bekant klar för Örebro SK.


Nu är det dags för fotbollsträning. Kastar därmed in handduken för i kväll. Avslutar med att tacka 17-årige Macheda för hans avgörande mål i 93:e minuten mot Aston Villa i går. Vilken jävla kille. United mot ligaguld!

Återkommer i morgon. Until then, good bye!

Silly Season - 5 april 2009

Tre dagar utan uppdatering, I'm sorry about that. Det är sent, jag är trött efter arbete, men levererar några bandynotiser i korthet.


Börjar med att "skriva av" en spekulation. Per Hellmyrs säger till lokaltidningen Ljusnan att spel i Bollnäs inte alls är aktuellt. Sveriges bäste bandyspelare under den gångna säsongen blickar återigen mot spel i den östra sidan av världen. Läs mer: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.938235

Kommentar: Ryktena har varit otaliga och jag vet inte hur många gånger jag hört frasen "Hellmyrs klar för Bollnäs". Dessa har givetvis gjort mig (och givetvis alla andra bollnässupportrar) hoppfull, eftersom en övergång redan inför förra säsongen var så nära. Nu verkar det dock som att det är helt uteslutet. Plötsligt släpps den bomben efter allt som sagts. Och vad mer finns egentligen att skriva? Den klubb som till slut får bandymagikern Hellmyrs signatur på ett avtal kan vara "rätt nöjd" med den värvningen. Besked om hur det blir verkar dock dröja. Fan, jag är grymt besviken.

-

Tomas Knutsson, tidigare i Örebro, är nu officiellt klar för Vetlanda. Kontraktet sträcker sig över två år. Läs mer: http://www.na.se/artikel.asp?intId=1469873

Kommentar: Edlund ser ut att vara förlorad för smålandsklubben och redan nu är alltså en ersättare klar. Och ja, jag behöver knappast ta till spaltmeter för att redogöra om Tomas Knutsson. Ordet "målmaskin", det räcker ganska bra. Stod för hälften av Örebros målproduktion under förra säsongen, en sanslös bedrift. Nu är han i ett bättre lag och det är mycket möjligt att han kliver fram och vinner skytteligan under 2009/2010. Vad tror ni? Är han en perfekt ersättare för Edlund? Eller kan det bli en reaktion att det blir färre mål i Vetlanda, när han blir en i mängden och inte är den uttalade storstjärnan i klubben?

-

Rykten säger att Misja Pasjkin från Gripen är klar för spel i Edsbyn. Samtidigt sägs det också att Mikael Jernberg från Falu BS blivit kontaktad av de rödblå.

Kommentar: Den lille kazaken vore givetvis en fullgod ersättare till den flyttande Mickelsson. En spelare av den kalibern ska givetvis inte spela i allsvenskan och ryktet känns väl ganska rimligt. Måltjuven var på snabbvisit i Edsbyn för någon säsong sedan, men blev direkt utlånad till Zorkij och efter rysslandsäventyret blev det Gripen. Värt att nämna är dock att Edsbyns sportchef Stefan Karlsson sagt att man ska satsa på den egna produkten Mattias Hammarström istället för att värva en ersättare. Hur det blir, det återstår att se. Målgöraren Jernberg, då? Har tidigare sagt att fortsatt spel i Falun är "jätteaktuellt" (läs artikeln här: http://www.dt.se/sport/article416246.ece), men... Om Edsbyn nu skulle vilja erbjuda honom ett kontrakt, hur skulle han ta ställning till det? Att försöka hålla sitt Falu BS kvar i högstaserien eller återvända till moderklubben Edsbyn och försöka ta tillbaka titeln som svenska mästare? Skulle jag vara i hans kläder vore ju alternativ två hemskt intressant. Att få möjligheten att i moderklubben jaga tillbaka det förlorade SM-guldet.


Ögonlocken pallar inte något mer nu. Fler rykten kommer i morgon, måndag. Ska givetvis också ta upp situationen kring Edlund, som verkar vara klar för SAIK. Även ryktet om Juho Liukkonen till Bollnäs skall behandlas vidare.

Avrundar med lite positiva Bollnäs-nyheter. Lukkarila, Olovsson, Berglund och Wikman har skrivit på nya kontrakt med klubben. Kul! Inga nyförvärv hittills, men truppen börjar ta lite form i alla fall.

Nej, nu får det bli sängen. God natt!

Meddelande

På grund av andra aktiviteter har det inte blivit något inlägg nu i helgen. Nu väntar jobb hela dagen, men i kväll, runt midnatt, kommer en ny uppdatering att ske. Stay tuned!

Silly Season - 2 april 2009

Börjar dagens inlägg med att det nu är officiellt klart att Christian Mickelsson spelar i Sirius nästa säsong. Skytteligatrean har skrivit på ett 2+1-årskontrakt med klubben. Detta rapporterar Upsala Nya Tidning på UNT.se.

Kommentar: Edsbyn har därmed en rejäl lucka att fylla inför nästa säsong, då Mickelssons senaste säsong var, minst sagt, succéartad. Nu väljer han alltså att lämna moderklubben för en ny sejour i det blåsvarta stället. Eventuella ersättare till Edsbyn, då? Christoffer Edlund är givetvis ett hett alternativ. En eventuellt hemkommande Patrik Nilsson ett annat, dock mindre troligt. Eller en liten outsider i Tomas Knutsson? Eller nöjer man sig med Jonas Edling och den egna produkten Mattias Hammarström som anfallare? En annan lirare skulle kanske kunna vara Pasjkin. Hans korta vända i Edsbyn för någon säsong sedan gjorde ju dock ingen rödblå supporter glad (inte heller någon i föreningen, för den delen), så det känns väl något avlägset. Vad tror ni? Värvar man någon utifrån eller väljer man att satsa på sina egna?

-

Enligt brobergsredaktionen på SvenskaFans.com är både Daniel "Popa" Jonsson och Jonas Nygren klara för en fortsättning i klubben. Nygren har själv gått ut i media och meddelat att ytliga samtal förts med Sandviken, men att han har för avsikt att spinna vidare i den gulsvarta dressen. Vad beträffar passningskungen Jonsson säger initierade källor att även han kommer att fortsätta i Broberg.

Kommentar: Brobergssupportrarna lär jubla i och med detta besked. Två enormt viktiga kuggar verkar alltså vara klara för en fortsättning i klubben. Dock finner jag det lite väl kyligt att man på Silly Season-sidan valt att lägga dessa namn under texten "avskrivna rykten". Nygren "har för avsikt att stanna" och "initierade källor" hävdar att Popa är klar. Ingenting är alltså bekräftat, och till Ljusnan säger Nygren att "han ska höra vad Broberg har att säga, men att målet är att bli kvar". Att brobergskaptenen stannar verkar det ju helt klart luta åt, men att "personer inom Brobergs kärna" meddelat att Popa kommer att stanna, det känns väl mer som ett rykte. Åtminstone i mina ögon och öron. Vågar man som brobergssupporter redan nu ropa hej?

-

För att återigen referera till SvenskaFans.com. Västeråsredaktionen skriver att guldtränarna Holgersson och Westman är klara för en fortsättning i klubben. Kontraktet skall tydligen gälla över ett år.

Kommentar: Mitt scenario om Holgersson till Bajen och Stefan "Lillis" Jonsson till Västerås höll därmed inte. Kort och gott är det bara att gratulera Västerås SK för detta besked. Hjärnorna bakom det färska SM-guldet stannar alltså i klubben, vilket eventuellt kan göra det lättare att rekrytera spelare. Visst, nyblivna mästare med en rejäl bandyhall lär locka spelare ändå, men att ha rätt tränare är ju givetvis också en rejäl faktor i det hela.

Så... Hammarby står förmodligen utan tränare om nu inte "Lillis" gör en u-sväng och tar tillbaka posten (vilket inte lär hända). Någon som vågar sig på en gissning på näste Bajen-tränare?


Jag lämnade ett avtramp i form av en kommentar på gardis.blogg.se för en stund sedan. Han reflekterade lite över ryktet Hellmyrs, och jag samlade ihop lite tankar kring ett eventuellt bollnäskontrakt för bandymagikern från Edsbyn. Tänkte utveckla funderingarna här innan jag avrundar detta inlägg. Vi kör från scratch:

Redan inför senaste säsongen var Hellmyrs ytterst nära att skriva på för lokalkonkurrenten Bollnäs. Privatpersoner hade då lagt fram ett kontraktserbjudande av klassen "större" till honom. I sista sekund drog Hellmyrs sig ur och valde istället att spela i moderklubben, efter hans äventyr borta i öst. Nu florerar alltså flera rykten (som ni kan läsa om i tidigare inlägg) på nytt, om att Hellmyrs är på väg till Bollnäs.

Om det nu blir så att övergången möjliggörs och Hellmyrs till nästa säsong spelar i Giffarna, önskar jag att kontraktet ser ut som något i den här stilen: Hellmyrs skriver på ett avtal som sträcker sig över tre säsonger. Inga optionsår ingår i kontraktet, detta för att han inte ska kunna utnyttja situationen för att enbart tjäna pengar, utan för att verkligen vilja representera klubben. I kontraktet ingår dock en klausul som säger att han har rätt att lämna klubben om man mot all förmodan skulle åka ur högsta serien. Detta är ett högst osannolikt scenario, men klausulen finns där för "sakens skull". De privata finansiärerna och Hellmyrs har innan underskriften kommit överens om de sociala faktorerna (boende, jobb) som ska ge honom de bästa förutsättningarna för att trivas i staden samt i klubben. Man önskar också att Hellmyrs rent långsiktigt ska kunna etablera sig (med familjen) i Bollnäs, och förhoppningsvis uppnå fina framgångar tillsammans med klubben även efter att det första kontraktet upphört. Detta skulle i så fall klart dementera den "bandyprostitution" som en del människor skulle anklaga honom för.

Ja, något sådant... Har jag gett mig ut på djupt vatten som försöker att reflektera så här långt, tycker ni? En följdfråga som garanterat kommer, är huruvida ett nytt kontrakt skulle vara möjligt efter dessa tre år. De privata finansiärerna vill väl förmodligen inte underhålla honom för resten av hans bandyliv? Det är en fråga man får ta ställning till senare...

En ytterligare frågeställning lär vara hur de andra spelarna i laget skulle känna sig med en sådan "högavlönad superstjärna". Skulle det gynna klubben rent framgångsmässigt tror jag inte att de skulle klaga, utan hellre se det som ett privilegium att spela med Per Hellmyrs, en av världens bästa bandyspelare.

Om ni reagerar starkt på mitt önskescenario, ta det bara med en nypa salt. Det är ju faktiskt... just det, a wish.


Det blev en rejäl långkörare i dag. Reflektera friskt i kommentarspalten! På återhörande, bandyvänner!

Silly Season - 1 april 2009

Ja, denna förvirringens dag.

Gick precis in på SvenskaFans.com och fann följande rubrik på ÖSK-redaktionens sida: Tomas Knutson valde HT Bandy. Till en början kliade jag mig i huvudet och tänkte: "Jaha, ett stabilt slutspelslag var det han ville spela i, ja?", men sedan kom jag till insikt. Den här förbannade dagen. För er som vill läsa den klart underhållande artikeln, läs den här: http://www.svenskafans.com/bandy/artikel.asp?id=289081

Även Tellus-redaktionen på nyss nämnda hemsida levererade en intressant skämtartikel. Ämne: Stockholms första bandyhall, "av uppblåsbar Barracuda-typ". Här har ni den: http://www.svenskafans.com/bandy/tellus/artikel.asp?id=289053


Innan jag drar iväg till jobbet tänkte jag dra ihop några snabba bandynotiser helt utan några som helst skämt-antydanden, i alla fall såvitt jag vet...


Ted Bergström, Motala. Moderklubben Broberg har tidigare hört sig för kring sin "förlorade son" och detta skall ha varit intressant för spelaren i fråga. Nu lär söderhamnsklubben få viss konkurrens, då Vetlanda gått in och uttryckt intresse för unge Bergström, detta enligt Jimmys bandysida. Vad kan locka honom mest? Att flytta hem till sina rötter eller dra vidare till det snäppet vassare Vetlanda? Att Bergström eventuellt (inte troligt) ska axla Edlunds roll känns lite väl pressat, va?

-

Marcus Bergwall, Vetlanda. Försvarsjätten verkar ha fått suget tillbaka och öppnar nu för en fortsättning på elitnivå, detta enligt Nya Wermlands-Tidningen.

-

Linus Forslund, Sandviken (utlånad till ÖSK under förra säsongen)
. Bollnäs sägs vara intresserat av supertalangen Forslund, född -88. En oerhört skridskostark spelare, som garanterat skulle kunna bidra med lite anfallsspeed i ett Bollnäs som de senaste säsongerna haft lite problem med just "fart och fläkt".


Det är inte så mycket mer värt att nämna just i skrivandets stund. Nu väntar jobb fram till kl 22 i kväll, om tid och ork finns kommer en ytterligare uppdatering närmare midnatt. Om några nya rykten också dykt upp, vill säga...

So long!

RSS 2.0