Silly Season - 2 april 2009

Börjar dagens inlägg med att det nu är officiellt klart att Christian Mickelsson spelar i Sirius nästa säsong. Skytteligatrean har skrivit på ett 2+1-årskontrakt med klubben. Detta rapporterar Upsala Nya Tidning på UNT.se.

Kommentar: Edsbyn har därmed en rejäl lucka att fylla inför nästa säsong, då Mickelssons senaste säsong var, minst sagt, succéartad. Nu väljer han alltså att lämna moderklubben för en ny sejour i det blåsvarta stället. Eventuella ersättare till Edsbyn, då? Christoffer Edlund är givetvis ett hett alternativ. En eventuellt hemkommande Patrik Nilsson ett annat, dock mindre troligt. Eller en liten outsider i Tomas Knutsson? Eller nöjer man sig med Jonas Edling och den egna produkten Mattias Hammarström som anfallare? En annan lirare skulle kanske kunna vara Pasjkin. Hans korta vända i Edsbyn för någon säsong sedan gjorde ju dock ingen rödblå supporter glad (inte heller någon i föreningen, för den delen), så det känns väl något avlägset. Vad tror ni? Värvar man någon utifrån eller väljer man att satsa på sina egna?

-

Enligt brobergsredaktionen på SvenskaFans.com är både Daniel "Popa" Jonsson och Jonas Nygren klara för en fortsättning i klubben. Nygren har själv gått ut i media och meddelat att ytliga samtal förts med Sandviken, men att han har för avsikt att spinna vidare i den gulsvarta dressen. Vad beträffar passningskungen Jonsson säger initierade källor att även han kommer att fortsätta i Broberg.

Kommentar: Brobergssupportrarna lär jubla i och med detta besked. Två enormt viktiga kuggar verkar alltså vara klara för en fortsättning i klubben. Dock finner jag det lite väl kyligt att man på Silly Season-sidan valt att lägga dessa namn under texten "avskrivna rykten". Nygren "har för avsikt att stanna" och "initierade källor" hävdar att Popa är klar. Ingenting är alltså bekräftat, och till Ljusnan säger Nygren att "han ska höra vad Broberg har att säga, men att målet är att bli kvar". Att brobergskaptenen stannar verkar det ju helt klart luta åt, men att "personer inom Brobergs kärna" meddelat att Popa kommer att stanna, det känns väl mer som ett rykte. Åtminstone i mina ögon och öron. Vågar man som brobergssupporter redan nu ropa hej?

-

För att återigen referera till SvenskaFans.com. Västeråsredaktionen skriver att guldtränarna Holgersson och Westman är klara för en fortsättning i klubben. Kontraktet skall tydligen gälla över ett år.

Kommentar: Mitt scenario om Holgersson till Bajen och Stefan "Lillis" Jonsson till Västerås höll därmed inte. Kort och gott är det bara att gratulera Västerås SK för detta besked. Hjärnorna bakom det färska SM-guldet stannar alltså i klubben, vilket eventuellt kan göra det lättare att rekrytera spelare. Visst, nyblivna mästare med en rejäl bandyhall lär locka spelare ändå, men att ha rätt tränare är ju givetvis också en rejäl faktor i det hela.

Så... Hammarby står förmodligen utan tränare om nu inte "Lillis" gör en u-sväng och tar tillbaka posten (vilket inte lär hända). Någon som vågar sig på en gissning på näste Bajen-tränare?


Jag lämnade ett avtramp i form av en kommentar på gardis.blogg.se för en stund sedan. Han reflekterade lite över ryktet Hellmyrs, och jag samlade ihop lite tankar kring ett eventuellt bollnäskontrakt för bandymagikern från Edsbyn. Tänkte utveckla funderingarna här innan jag avrundar detta inlägg. Vi kör från scratch:

Redan inför senaste säsongen var Hellmyrs ytterst nära att skriva på för lokalkonkurrenten Bollnäs. Privatpersoner hade då lagt fram ett kontraktserbjudande av klassen "större" till honom. I sista sekund drog Hellmyrs sig ur och valde istället att spela i moderklubben, efter hans äventyr borta i öst. Nu florerar alltså flera rykten (som ni kan läsa om i tidigare inlägg) på nytt, om att Hellmyrs är på väg till Bollnäs.

Om det nu blir så att övergången möjliggörs och Hellmyrs till nästa säsong spelar i Giffarna, önskar jag att kontraktet ser ut som något i den här stilen: Hellmyrs skriver på ett avtal som sträcker sig över tre säsonger. Inga optionsår ingår i kontraktet, detta för att han inte ska kunna utnyttja situationen för att enbart tjäna pengar, utan för att verkligen vilja representera klubben. I kontraktet ingår dock en klausul som säger att han har rätt att lämna klubben om man mot all förmodan skulle åka ur högsta serien. Detta är ett högst osannolikt scenario, men klausulen finns där för "sakens skull". De privata finansiärerna och Hellmyrs har innan underskriften kommit överens om de sociala faktorerna (boende, jobb) som ska ge honom de bästa förutsättningarna för att trivas i staden samt i klubben. Man önskar också att Hellmyrs rent långsiktigt ska kunna etablera sig (med familjen) i Bollnäs, och förhoppningsvis uppnå fina framgångar tillsammans med klubben även efter att det första kontraktet upphört. Detta skulle i så fall klart dementera den "bandyprostitution" som en del människor skulle anklaga honom för.

Ja, något sådant... Har jag gett mig ut på djupt vatten som försöker att reflektera så här långt, tycker ni? En följdfråga som garanterat kommer, är huruvida ett nytt kontrakt skulle vara möjligt efter dessa tre år. De privata finansiärerna vill väl förmodligen inte underhålla honom för resten av hans bandyliv? Det är en fråga man får ta ställning till senare...

En ytterligare frågeställning lär vara hur de andra spelarna i laget skulle känna sig med en sådan "högavlönad superstjärna". Skulle det gynna klubben rent framgångsmässigt tror jag inte att de skulle klaga, utan hellre se det som ett privilegium att spela med Per Hellmyrs, en av världens bästa bandyspelare.

Om ni reagerar starkt på mitt önskescenario, ta det bara med en nypa salt. Det är ju faktiskt... just det, a wish.


Det blev en rejäl långkörare i dag. Reflektera friskt i kommentarspalten! På återhörande, bandyvänner!

Kommentarer
Postat av: Ann Onym

Kassören i Edsbyn blev säkert glad, man håvade ju in drygt en halv miljon på att låna ut Pasjkin till Zorkij, trots att han inte spelade en enda tävlingsmatch för klubben.

2009-04-02 @ 19:10:57
Postat av: Bandytokan

När Mickelsson nu har lämnat har man fortfarande 3 forwards: Edling, Hedqvist och Hammarström. Vilket jag tycker räcker bra!

2009-04-02 @ 20:14:47
URL: http://bandytokan.blogspot.com
Postat av: jansson

Hej ska man aldrig ropa för tidigt. Men det finns inte mycket som tyder på att Nygren lämnar. Han har alldeles för stort hjärta för det. Ska vara muntligt överens med klubben. Vad det gäller Popa så sitter han på kontrakt så där ska det nog mycket till innan han lämnar.

2009-04-02 @ 21:47:39
URL: http://huvudlaktarn.blogspot.com
Postat av: Stefan

Om en klubb är villig att betala ett pris för en spelare, varför ska man då anklaga spelaren (Hellmyrs) för diverse saker? Det ligger väl i bägge parternas intresse då man tecknar X antal år i ett kontrakt, om spelaren inte passar in- eller trivs i gruppen/föreningen ska då förenignen/privata finansiärer sitta fast med en spelare som "binder upp" kapital?



Optionsår ligger i bådas intresse...



Mycket bra blogg för övrigt!

2009-04-03 @ 12:37:03
URL: http://www.sportchef.se
Postat av: Johan

Johan Berglund, Marcus Wikman och Mikko Lukkarila är klara för en fortsättning!

2009-04-03 @ 16:36:23
Postat av: BGIF

Knutson klar för haparanda.



http://www.svenskafans.com/bandy/artikel.asp?id=289081

2009-04-03 @ 17:34:38
Postat av: Bandytokan

BGIF: Du har möjligen inte sett datumet för den nyheten? Just det 1 april...

2009-04-03 @ 21:37:24
URL: http://bandytokan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0