Silly Season - 29 april 2009

God kväll! Tänkte leverera ett nytt inlägg innan Champions League-mötet Manchester United - Arsenal drar igång. Måtte de röda djävlarna fixa fina förutsättningar inför returen nästa vecka.


Till att börja med! Ville Aaltonen har förlängt sitt kontrakt med Giffarna. Ett mycket värmande besked för oss supportrar, som varit oroliga över att vår kraftfulle mittfältare eventuellt kunde lämna. Också väldigt positivt för klubben rent sportsligt. Aaltonens senaste säsong får väl betraktas som "sådär" med tanke på hur han spelade innan flytten till Ryssland. Förhoppningsvis går han nu mot en toppsäsong 2009/2010. Villes påskrift är också värdefull för att locka hit nyförvärv. Sportchef Sören nämner att ett par riktigt bra spelare ska tillkomma innan truppen är intakt, och självklart är Aaltonen en viktig pusselbit i den rekryteringen. Läs artikeln om hans signatur här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.999219

Eftersom att Hellmyrs/Törnberg-ryktet (apropå bra bandyspelare) vägrar ge med sig finns följande att spekulera i: Peter Stock, som spelar ytterhalv, verkar inte gå mot ett nytt kontrakt. Inte heller mittfältskämpen Fredrik Spinnars har man hört något om i avtalsväg. Utgår Sören Persson från att ersätta dessa två med edsbyherrarna? Visserligen har man precis värvat hit Liukkonen som kan spela både ytterhalv och mittfältare. Klart är dock att han inte kan husera på båda positionerna samtidigt. Vad tror ni, läsare? Har Persson något riktigt hett på gång?

-

Linus Forslund är klar för Falu BS. Detta enligt dalaklubbens officiella hemsida. Forslund spelade under förra säsongen för Örebro SK, då på lån från Sandviken.

Kommentar: Jäkligt bra värvning av nykomlingarna! En supertalang som jag gärna hade sett i en orangeblå tröja. Det har ju pratats om honom (också) i staden under en tid, och tydligen har han varit aktuell på riktigt. Dock tyckte Sören att han hade för höga krav för sin kapacitet och att det därmed rann ur sanden, detta enligt Giffarnas officiella hemsida. Hur som helst, Forslund går en ljus framtid till mötes och jag tycker själv att han står för ganska smarta klubbval rent utvecklingsmässigt. I Örebro gick han in och var tongivande istället för att vara bänkad i Sandviken. I Falu BS kommer han också att gå in och ha en nyckelroll, det är jag alldeles övertygad om.

-

Markus Hillukkala, som inte fått något nytt kontrakt av Giffarna, verkar också vara aktuell för Falu BS. Om arbetsbiten löser sig ligger dalaklubben bra till, enligt Jimmys bandysida.

-

Innan jag avrundar, i brist på andra spännande rykten, måste jag visa sympati med stackars IFK Motala. Spelarna flyr all världens väg och läget ser minst sagt prekärt ut. Klubben är ju ett allsvenskt lag nästa säsong och just nu verkar man inte alls redo för en storsatsning att ånyå gå upp i finrummet.


Snart börjar Champions League-sändingen. Matchen inleds om drygt en timme. Spännande värre! Jag tror att en liten grogg får stilla min nervositet. Fan, man är ju ledig i morgon. Det kan man unna sig en afton som denna.

Ha en trevlig kväll! På återhörande.

Kommentarer
Postat av: Toffe Nilsson

Kommer tyvärr inte att hinna uppdatera i dag heller, detta på grund av jobb.



Återkommer någon gång under morgondagen!

2009-05-02 @ 12:13:22
URL: http://bandytankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0