Silly Season - 11 april 2009

Påsktiden brukar allt som oftast innebära en del klargöranden kring vissa rykten, samtidigt som övergångar och kontraktsförlängningar presenteras. Ganska lugnt på den fronten hittills. Åtminstone handlar det inte om några "revolutionerande" transfers än så länge.


För att sammanfatta läget i Bollnäs GIF:  Elva spelare är kontrakterade och klara till nästa säsong. Utöver dessa kommer även fem juniorer att plockas upp från ungdomsleden. För att läsa vilka dessa 16 spelare är, klicka här: http://giffarna.se/web/default.asp?textID=1159.

I ryktesväg pratas det som vanligt mycket om det orangeblåa laget. När det gäller eventuella nyförvärv sägs det att finske landslagsmannen Juho Liukkonen, för närvarande hemmahörande i IFK Helsinki, är nära en övergång till klubben. Lösa rykten nämner också skridskoskicklige Linus Forslund, utlånad till Örebro SK från SAIK under gångna säsongen, som aktuell för Giffarna. I övrigt sägs sportchefen Sören Persson jobba med att värva hit ett par, tre spelare samt att det arbetas intensivt med att behålla Ville Aaltonen i klubben. Rykten ut, då? Jo, nyss nämnde finne. Edsbyn sägs rycka i den starke mittfältaren och hittills är det väldigt ovisst var han spelar till kommande säsong. Det vore givetvis väldigt tråkigt för oss bollnässupportrar om vår mittfältsgeneral skulle välja spel i byn drygt tre mil ifrån oss. Ett annat rykte som ingen lyckats undgå är "Antti Ekman till SAIK". Den finske ytterhalven funderar över situationen och säger att ett besked kommer att komma inom några veckor. Med tanke på att en Hellmyrs-värvning nu verkar inaktuell skulle det ju vara bra om Ekman väljer att stanna. Å andra sidan, Liukkonen som det pratas om kan absolut användas på den positionen också. En annan spekulation som rullar omkring är att Peter Stock kan vara aktuell för nykomlingarna i Haparanda-Tornio. Eftersom det är hans moderklubb känns det inte som något som är helt taget ur luften. En sporrande utmaning kan säkert vara att hjälpa klubben han är fostrad i att hålla sig kvar i högstaserien.

I runda svängar är det väl ungefär så här det ser ut kring laget just nu. Om jag missat något, eller om ni hört något annat intressant, skriv gärna en kommentar!


Som sagt, vad beträffar den löjliga säsongen finns inte alls mycket att rapportera om i dag. Det är bara några korta notiser som inte behöver utvecklas vidare, till exempel att Rolf Hedberg och Håkan Adolfsson, både i Vetlanda BK, lägger skridskorna på hyllan. Någonting annat som är värt att fundera över är Ted Bergströms framtid. Under förra säsongen spelade han i IFK Motala som bekant ramlade ur elitserien. Tidigare under Silly Season var moderklubben Broberg högaktuell för den unge anfallaren, men nu sägs det istället att nykomlingarna Katrineholm Värmbol BS är ett intressant alternativ för honom. Skulle Bergström hamna i Södermanland kommer han bland annat att spela tillsammans med Hampus Krantz och Tobias Björklund, två bollnäsfostrade spelare som han gjort sig bekant med under bandyåren som junior.


Ha en fortsatt trevlig påsk! Jag återkommer i kväll eller i morgon, om några nya rykten dyker upp.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Ovist silly season det här!

2009-04-11 @ 19:43:30
Postat av: Jonas

Vad händer med Hillukala? Känns konstigt om vi väljer att släppa honom även om det inte känns som han har tagit det förväntade steget mot storspelarstatus.

2009-04-11 @ 22:24:34
Postat av: Toffe Nilsson

En liten incident inträffade i går och resultatet av denna blev ett rejält uppskuret finger. Hoppas kunna bita ihop och skriva ett vettigt inlägg i dag, efter lite omplåstring. Ha överseende! Stay tuned!

2009-04-13 @ 12:02:40
URL: http://bandytankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0