Silly Season - 6 april 2009

På Vetlandas hemsida är det nu bekräftat att Christoffer Edlund spelar i SAIK kommande säsong.

Kommentar: Spekulationerna har varit många. Blir han kvar i Vetlanda? Ligger Edsbyn nära till hands? Det blev Sandviken. Nu är det alltså officiellt klart, och det är bara att gratulera till en spektakulär värvning. Att spela i nya Göransson Arena var troligtvis en väldigt bidragande orsak till att det blev Sandviken. Att ha Muhrén som framspelare kan inte heller kännas helt fel, för en målskytt av Edlunds klass.

-

Som jag skrev i inlägget innan: Juho Liukkonen sägs vara nära ett kontrakt med Bollnäs GIF. Vad jag har hört spelar han ytterhalv i klubblaget IFK Helsinki och back i finska landslaget (eller var det tvärtom?).

Kommentar: Det verkar alltså som att Giffarna fortsätter på den insprungna vägen med finlandsvärvningar. Detta är väl heller inte särskilt underligt med tanke på lagets sportchef Sören Persson, som också är tränare för finska landslaget. Med tanke på att Antti Ekman verkar vara på glid till Sandviken är det helt klart på sin plats att värva en ny ytterhalv. Det är svårt att bedöma hans kapacitet, då jag av olika anledningar inte följde finnarna särskilt under VM-turneringen som var. Enligt www.bandysidan.nu mäter Liukkonen 192 cm över havet och vikten ligger kring 83 kg. Detta innebär då att han och Ekman (188 cm, 80 kg) påminner en hel del om varandra vad gäller det kroppsliga, och förhoppningsvis är Liukkonen minst lika kraftfull och utnyttjar det fullt ut. Men som sagt, än så länge är kontraktet underskrivet och mycket kan hända. Det är ingen idé att ropa hej ännu.

-

Enligt Jimmys bandysida har Falu BS lagt fram ett kontraktsförslag till bysonen Mattias Hammarström.

Kommentar: Ett rykte som förmodligen kan tas med en nypa salt. Och är det inte ett rykte, känns det väl i nuläget inte särskilt aktuellt ändå. Detta med tanke på vad sportchef Karlsson sade till Ljusnan för några dagar sedan, att man kommer att satsa på den 22-årige anfallaren istället för att värva en ersättare till Mickelsson. De senaste dagarna har det ju dock ryktats om att Pasjkin är klar för Edsbyn, och om det skulle vara sant så blir ju läget ett helt annat för Hammarström. För att vara realistisk känns det ändå som att det blir moderklubben för Mattias, då Edsbyn kanske inte är helt angelägna att värva Pasjkin efter den senaste, något krångliga, sejouren. Och inte ser väl Hammarström situationen som ersättare till Mickelsson som obekväm

-

I övrigt har Ljusdals BK en intressant vision inför kommande säsong. Man har vissa förhoppningar om att få hem Oscar Jonsson, Oscar Robertsson och Michail Svechnikov, och med hjälp av dessa på nytt ta sig upp i elitserien. Hyfsade spelare för en allsvensk klubb, måste jag säga. Man önskade också att ha Stefan "Lillis" Jonsson som tränare, men han är ju som bekant klar för Örebro SK.


Nu är det dags för fotbollsträning. Kastar därmed in handduken för i kväll. Avslutar med att tacka 17-årige Macheda för hans avgörande mål i 93:e minuten mot Aston Villa i går. Vilken jävla kille. United mot ligaguld!

Återkommer i morgon. Until then, good bye!

Kommentarer
Postat av: petnoga

Ekman 191 cm 90 kg..........Hellmyrs din jäv...nöt.

pengarpengarpengar...va fan äre de enda du tänker på....ja så sa sven melander

2009-04-06 @ 21:34:30
Postat av: Toffe Nilsson

Bandysidan.nu är kanske ingen jättepålitlig källa vad gäller längd och vikt, valde ändå att använda den. Och jag kan helt klart hålla med om att 188 cm och 80 kg låter lite väl lite.

2009-04-07 @ 00:02:41
URL: http://bandytankar.blogg.se/
Postat av: Bandytokan

Mattias Hammarström dementerar ryktet om Falun i dagens pappersljusna. Han säger att han har 1 år kvar på kontraktet och satsar helhjärtat på byn.

2009-04-07 @ 15:21:45
URL: http://bandytokan.blogspot.com
Postat av: Hanebo

Det sägs även att Mikko Arni är aktuell för Bollnäs. Blir Bollnäs Sveriges första lag att ställa upp ett halvfinskt lag på papperet?

2009-04-07 @ 19:47:39
Postat av: knut

sluta överdriv nu hanebo...just nu har vi EN finne i laget...å du vet rykten!!

2009-04-07 @ 22:07:40
Postat av: sluta överdriv

sluta överdriv nu Hanebo...en finne är inte 5 !! Å du Haparanda!!

2009-04-07 @ 22:09:50
Postat av: Toffe Nilsson

Händer inte särskilt mycket i nuläget. Förhoppningvis dyker det upp lite mer att skriva om under kvällen...

2009-04-08 @ 17:43:07
URL: http://bandytankar.blogg.se/
Postat av: Johan

Här har du en sak att skriva om:

Gabriel Bridholm (mv) är klar för Vänersborg. Då är det knappast troligt att Timo går dit...?

2009-04-08 @ 18:32:14
Postat av: Bandytokan

Vart tar Oksanen vägen?

Oscar Robertssons stannar i VSK.

Vad tror du om Joel Edling?

2009-04-08 @ 20:21:36
URL: http://bandytokan.blogspot.com
Postat av: Johan

http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.947325



Jag får känslan av att Ville inte kommer spela med oss nästa år. :(

Och hoppas bara att Timo inte går till någon annan Svensk elitserieklubb.

2009-04-08 @ 21:12:12
Postat av: Toffe Nilsson

Återkommer i morgon med ett nytt inlägg. Arbete under dagen, men på eftermiddagen kommer en ny uppdatering. Garanterat!

2009-04-08 @ 23:44:00
URL: http://bandytankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0