Silly Season - 22 april 2009

Hej igen. Förra inlägget blev något av en krönika och några rykten rapporterade jag därmed inte om. Detta var inte bestämt från början, utan fingrarna satte igång i en jäkla fart när mina tankar kring ungdomssatsningar började flöda. På senaste tiden har det varit lite sådär med uppdateringarna också, men jobbet har satt stopp för nya inlägg. Synd att det inte går att tjäna ihop välbehövliga klöver bara genom att blogga om vår favoritsport. Scenariot att man skulle kunna bli bandyns svar på Blondinbella känns väl någorlunda orimiligt.


Franco Bergman, som varit tränare tillsammans med Ola Johansson under flera år i Edsbyn, är alltså klar som ny förbundskapten för vårt svenska bandylandslag. Det ska helt klart bli intressant att följa med på hans nya resa, som till att börja med sträcker sig över två år. Fastän Bergman har huserat hos lokalkonkurrenten under ett antal säsonger är jag dåligt insatt i hur han egentligen är som tränare. Svårt att bedöma hans taktiska läggning då det är Johansson som för det mesta fått stå i rampljuset vid alla framgångar. Ni edsbyanhängare som läser min blogg, vad har ni för allmänna kommentarer om Franco? Är han en matchtränare som kan gå in och förändra matchbilden när det krisar (det är visserligen sällan det "krisar" för EIF)?

-

En epok har gått i graven, om man får använda sig av det kraftfulla uttrycket i sammanhanget. Stefan Söderholm, med Edsbyn som moderklubb, väljer att lägga skridskorna på hyllan, fastän han bara är 30 år. Under de fem senaste säsongerna har han spelat med stålmännen. Han har hunnit med att representera landslaget under fem säsonger som aktiv. Är en comeback möjlig, tro? Bandyabstinensen lär vara påtaglig när säsongen på allvar startar igen i november. Och som sagt, 30 bast är ingen ålder.

-

Svenne Olsson tar som väntat över huvudtränarrollen i Broberg, efter Stefan Karlssons avhopp. Det kommer inte som någon större skräll med tanke på hans status hos supportrarna och i klubben. Men en assisterande tränare bör han vara i behov av. Bezobrazov, kanske? Han som valt att lägga skridskorna på hyllan, och är något av en ikon i söderhamnslaget. Det är i alla fall något som det skrivits om i forumet på Brobergs officiella hemsida.

-

Och ja... Hellmyrs-cirkusen verkar ha dragit igång igen. Man hör lite snack här och var i staden... Det är som vanligt. Jag återkommer om något "vettigt" i ämnet dyker upp! Tänk rubrikerna, nu när Hellmyrs gått ut och sagt i Ljusnan att "Bollnäs absolut inte är aktuellt", och om han ändå skulle skriva på för klubben. Vilken bomb! Ryktena går ju om att citatet från Ljusnan var väldigt överarbetat, och att han inte alls hade klargjort detta som oaktuellt.

-

Det är dags för middag. Jag får aldrig tid att fullborda ett inlägg, känner jag. Återkommer kanske i kväll, om tid finns! Ha en trevlig kväll!

Kommentarer
Postat av: Stefan

Tycker du skriver bra om det här, det tar mycket tid iallafall, även om man som jag skriver väldigt lite

2009-04-22 @ 20:24:12
URL: http://oldsen.blogg.se/
Postat av: Andreas Sonefors

Mkt bra blogg!

2009-04-24 @ 08:41:15
Postat av: Mårten Tollin

Välskriven och intressant blogg. Kul att följa för en annan som flyttat från stan sedan många år och som därmed inte har möjlighet att följa snacket "på stan". (Tänke att det kanske är kul för dig att veta att det finns folk som sitter uppe i Skellefteå och läser det du skriver regelbundet). Keep up the good work!

2009-04-24 @ 18:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0