Silly Season - 15 april 2009

Det är bara att gratulera Edsbyns IF till två väldigt positiva dagar! I går blev det klart att den 18-årige ytterhalvs/mittfältstalangen Simon Jansson lämnar Sandviken för spel med de rödblåa. Håkan Brindholm på RedFarmers.com skriver att kontraktet sträcker sig över två säsonger, plus ett optionsår. Han rapporterar vidare att Jansson har erfarenhet från landslagsspel i P15, P17 och P19 samt att han fick mycket speltid i SAIK:s a-lag under förra säsongen. Vem minns inte konstmålet han stod för i semifinalmötet mot Västerås, hemma på Jernvallen? En klart spännande värvning!

I dag kom nästa glädjande nyhet för klubben. Mikael Jernberg är tillbaka! Det är lokaltidningen Ljusnan som rapporterar om detta. Anfallaren lämnade Edsbyn efter säsongen 2001/2002 och efter detta har han bland annat representerat Boltic och Falu BS. I samma artikel klargör också sportchefen Stefan Karlsson att både Hans Andersson och Robin Ehn kommer att spela för "byn" under kommande säsong. Rykten har ju placerat Andersson i Villa Lidköping till nästa säsong, men dessa kan nu edsbysupportrarna helt avskriva!

Posta gärna era tankar och synpunkter kring dessa värvningar. Och Andersson, exakt hur viktigt är det att han stannar?


Ett intressant rykte som snurrar runt är "Stefan Larsson till Örebro". I Nerikes Allehanda är det i dag ett stort reportage om den nytillkomne tränaren Stefan "Lillis" Jonsson. I artikeln står det också om att spelare själva hört av sig till klubben och erbjudit sina tjänster. En av dessa ska tydligen då vara Stefan Larsson, som inte spelade en enda seriematch under hela förra säsongen på grund av hjärtproblem.

Kommentar: Hur mycket substans det ligger i det hela är oklart. Men går man ut med namn i en artikel, där personerna i fråga sägs önska att representera Örebro, kan man ju tycka att det bör ligga någon relevans i det hela. Eller vad tror ni läsare? Vad jag mest funderar över är om han någonsin kommer tillbaka i spelskick. Hjärtproblem är knappast någonting att leka med, och vad talar egentligen för att han ska kunna spela en hel säsong när han tyvärr inte klarade av en enda match 2008/2009? Klart är dock att jag håller tummarna för honom! Larsson är en riktig klasspelare och en av Sveriges absolut bästa skridskoåkare.

-

Några korta notiser som är värda att ta upp. Alla dessa tagna från Jimmys bandysida.

- Fredrik Spinnars går enligt uppgift mot nytt kontrakt. Trotjänaren verkar vara på väg mot ytterligare en säsong med Giffarna. Mittfältare med "Tobias Linderoth-roll" som gör ett gediget arbete i det tysta. Jag var faktiskt inte helt säker på att han skulle fortsätta, med tanke på hur han haft det med skador under sin karriär. Under förra säsongen var han dock i gott slag hela tiden förutom några småskavanker, om jag inte missminner mig.

- Bollnäsbekante talangen Jonas Andersen är klar för Gripen. Han lämnade som sagt Bollnäs i mitten av förra säsongen pga hemlängtan.

- Sandvikens tränarduo Ola Grönberg och Thony Lindqvist har förlängt med klubben. Kontraktet sträcker sig över två år.

Och apropå tränare... Hur ska det egentligen gå för Hammarby? Finns det några kompetenta tränare i vårt avlånga land som inte redan står under avtal? Det känns som att luften gick ur lite grann när Holgersson valde att fortsätta i Västerås, trots uppgifter om att denne var väldigt nära Bajen. Jag skickar iväg en oanalyserad och väldigt spontan gissning på att det blir Peter Isaksson som tar över stockholmsklubben!

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Hans Andersson är en spelare som sitter i navet och sätter igång andra med sin speluppfattning.Därför passar han bättre centralt på mitten. Duktig på lyror och god hörnskytt.



Stefan Larsson till ÖSK låter märkligt sådär spontant i.o.m. att de lämna finrummet. Men ÖSK har mycket annat på pluskontot:



+ Hall på G

+ Tränare Lillis

+ Koppel av talanger

+ Framtidsvisioner

+ Avsluta säsongen utan skulder



Med detta i åtanke kan det vara bra i hans fall och börja om i en lägre division med tanke på vad han har varit med om. Nytändning?

2009-04-15 @ 20:01:02
Postat av: Daniel

Är skeptisk till snacket om att Stefan Larsson skulle hört av sig till Örebro och bett om att få spela där.



Dels eftersom han, om jag inte minns helt fel och rätta mig gärna i så fall, har ett år kvar på kontraktet med Broberg och dels för att han är en toppanfallare i elitserien och knappast behöver söka med ljus och lykta efter en annan klubbadress om han absolut vill lämna.

2009-04-15 @ 21:52:20
Postat av: Matte

Apropå tränare till Bajen, min gissning är comeback av Stefan Karlsson! Han är nog less på att pendla till Söderhamn.

2009-04-15 @ 22:48:03
Postat av: Bandytokan

Hans Andersson är en otroligt viktig spelare för Edsbyn!!



Tips ang. tränare i Hammarby: Anders Jacobsson.

2009-04-15 @ 23:32:38
URL: http://bandytokan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Nu är Juho Liukkonen klar för Bollnäs.

2009-04-16 @ 17:03:15
Postat av: Matte

Rätt ute igen Toffe..



http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.965032

2009-04-16 @ 17:26:44
Postat av: Toffe Nilsson

Kung du, Matte! :) Nu ska jag snart påbörja ett nytt inlägg. Stay tuned!

2009-04-16 @ 20:00:37
URL: http://bandytankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0