Silly Season - 5 april 2009

Tre dagar utan uppdatering, I'm sorry about that. Det är sent, jag är trött efter arbete, men levererar några bandynotiser i korthet.


Börjar med att "skriva av" en spekulation. Per Hellmyrs säger till lokaltidningen Ljusnan att spel i Bollnäs inte alls är aktuellt. Sveriges bäste bandyspelare under den gångna säsongen blickar återigen mot spel i den östra sidan av världen. Läs mer: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.938235

Kommentar: Ryktena har varit otaliga och jag vet inte hur många gånger jag hört frasen "Hellmyrs klar för Bollnäs". Dessa har givetvis gjort mig (och givetvis alla andra bollnässupportrar) hoppfull, eftersom en övergång redan inför förra säsongen var så nära. Nu verkar det dock som att det är helt uteslutet. Plötsligt släpps den bomben efter allt som sagts. Och vad mer finns egentligen att skriva? Den klubb som till slut får bandymagikern Hellmyrs signatur på ett avtal kan vara "rätt nöjd" med den värvningen. Besked om hur det blir verkar dock dröja. Fan, jag är grymt besviken.

-

Tomas Knutsson, tidigare i Örebro, är nu officiellt klar för Vetlanda. Kontraktet sträcker sig över två år. Läs mer: http://www.na.se/artikel.asp?intId=1469873

Kommentar: Edlund ser ut att vara förlorad för smålandsklubben och redan nu är alltså en ersättare klar. Och ja, jag behöver knappast ta till spaltmeter för att redogöra om Tomas Knutsson. Ordet "målmaskin", det räcker ganska bra. Stod för hälften av Örebros målproduktion under förra säsongen, en sanslös bedrift. Nu är han i ett bättre lag och det är mycket möjligt att han kliver fram och vinner skytteligan under 2009/2010. Vad tror ni? Är han en perfekt ersättare för Edlund? Eller kan det bli en reaktion att det blir färre mål i Vetlanda, när han blir en i mängden och inte är den uttalade storstjärnan i klubben?

-

Rykten säger att Misja Pasjkin från Gripen är klar för spel i Edsbyn. Samtidigt sägs det också att Mikael Jernberg från Falu BS blivit kontaktad av de rödblå.

Kommentar: Den lille kazaken vore givetvis en fullgod ersättare till den flyttande Mickelsson. En spelare av den kalibern ska givetvis inte spela i allsvenskan och ryktet känns väl ganska rimligt. Måltjuven var på snabbvisit i Edsbyn för någon säsong sedan, men blev direkt utlånad till Zorkij och efter rysslandsäventyret blev det Gripen. Värt att nämna är dock att Edsbyns sportchef Stefan Karlsson sagt att man ska satsa på den egna produkten Mattias Hammarström istället för att värva en ersättare. Hur det blir, det återstår att se. Målgöraren Jernberg, då? Har tidigare sagt att fortsatt spel i Falun är "jätteaktuellt" (läs artikeln här: http://www.dt.se/sport/article416246.ece), men... Om Edsbyn nu skulle vilja erbjuda honom ett kontrakt, hur skulle han ta ställning till det? Att försöka hålla sitt Falu BS kvar i högstaserien eller återvända till moderklubben Edsbyn och försöka ta tillbaka titeln som svenska mästare? Skulle jag vara i hans kläder vore ju alternativ två hemskt intressant. Att få möjligheten att i moderklubben jaga tillbaka det förlorade SM-guldet.


Ögonlocken pallar inte något mer nu. Fler rykten kommer i morgon, måndag. Ska givetvis också ta upp situationen kring Edlund, som verkar vara klar för SAIK. Även ryktet om Juho Liukkonen till Bollnäs skall behandlas vidare.

Avrundar med lite positiva Bollnäs-nyheter. Lukkarila, Olovsson, Berglund och Wikman har skrivit på nya kontrakt med klubben. Kul! Inga nyförvärv hittills, men truppen börjar ta lite form i alla fall.

Nej, nu får det bli sängen. God natt!

Kommentarer
Postat av: Feedback

Bollnäs GIF: 6:e raka SM-guldet i Silly Season. Där är ni definitivt bättre än Byn. SUCK, att ni aldrig lär er!

2009-04-06 @ 09:30:01
Postat av: Jenny

Hej hopp! Vad ska du hitta på idag? =)

2009-04-06 @ 09:32:46
URL: http://jennypennanstar.blogg.se/
Postat av: Anders

Tror att många rykten om Edsbyövergångar börjar på golvet på SP i byn faktiskt.

2009-04-06 @ 11:50:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0