Silly Season - 24 april 2009

God kväll! Efter en intensiv arbetsperiod har jag nu lite ledigt de närmaste dagarna. Detta medför givetvis att bloggen kan uppdateras fler än en gång varannan dag. Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna, dock inget av den högre skalan. Det är väldigt mycket övergångar på allsvensk nivå, och det är väl ingenting jag behandlar särskilt på denna sida.


Kring Hammarby har det "stormat" en aning sedan säsongsslut. Man har bland annat kunnat läsa om att samtliga spelarkontrakt sagts upp, då klubben befunnit sig i ett väldigt prekärt, ekonomiskt läge. Även tränarfrågan inför kommande säsong har varit ett frågetecken, något man numera löst med Stefan Karlsson från Broberg.

Under de senaste dagarna har det dock kommit positiva nyheter för Bajen som klubb och givetvis för dess supportrar. På den officiella hemsidan meddelade man i morse att tre av lagets absoluta nyckelspelare, Stefan "X:et" Erixon, Olov Englund samt skridskofantomen Robin Sundin. Enligt Jimmys bandysida är också Jesper Ericsson klar sedan tidigare, samt att Kalle Spjuth ligger i förhandlingar med stockholmsklubben.

Detta innebär att Hammarby blir att räkna med även till nästa säsong. I Robin Sundin och Jesper Ericsson har man två av Sveriges främsta skridskoåkare och i defensiven har man Olov Englund som är en spelare av högsta klass, något utmärkelsen "VM:s bäste försvarare" vittnar om. "X:et" är rutinerad som få (har representerat landslaget under åtta säsonger) och är ett livsfarligt vapen på fasta situationer. En spelare som är nyttig i alla lägen med den enorma erfarenheten. Har en ledarroll i laget? Om Spjuth väljer att förlänga har man en anfallstrio bestående av honom, David Karlsson och Lars Karlsson (såvida de representerar Hammarby även nästa säsong). Det känns helt klart giftigt, eller vad säger ni?

Ännu har inte Bajens trupp helt tagit form, men med något ytterligare nyförvärv och hård konkurrens i laget kan klubben gå mot en fin 2009/2010-säsong. Om Johan Östblom höjer sig ett snäpp, och uppnår samma högstanivå som under de två åren han var i Giffarna, så har man även ett mycket starkt kort på ena ytterhalven.

-

Jimmys bandysida
rapporterar också om att Denis Riabchewski kommer att lämna Vetlanda. Han hann representera smålandsklubben under tre säsonger. Jag minns så väl den ryktescirkus som var innan han skrev på för Vetlanda. Otaliga gånger kom uppgifter om att denne kazak var ytterst nära Bollnäs. Enligt Villa-redaktionen på SvenskaFans.com ryktas det nu om att Riabchewski ska vara på gång till lidköpingslaget. Huvudpersonen själv säger att han har flera anbud. Skulle Bollnäs kunna vara ett av dem?

-

För att fortsätta på Vetlanda-spåret. Ulf Einarsson lämnar ryska Kazan för en återkomst i svensk bandy. Spelaren i fråga hävdar att en comeback i VBK ligger runt en 50/50-sannolikhet. Anbud finns från andra klubbar, oklart är dock vilka.

-

Sandviken har nu gjort klart med den 22-årige ytterhalven Daniel Bäck, som spelade i Gripen/Trollhättan under förra säsongen. En intressant värvning, då Bäck spås en fin framtid. Han har bland annat representerat samtliga ungdomslandslag enligt SAIK:s redaktion på Svenska Fans. Hur påverkar det ryktet kring Giffarnas Antti Ekman? Är man fortfarande intresserade av den kraftfulle finnen? I Bollnäs verkar han inte längre välkommen då han ej besvarade det nya kontraktserbjudandet innan utsatt deadline. Kan det till och med bli så att han flyttar hem till Finland?

-

Hörde förresten ett Ville Aaltonen-rykte i dag. Hur mycket substans det ligger i det hela vet jag inte, men det sades i alla fall att han eventuellt kan vara på väg hem till Finland igen. Känns väl "sådär" troligt, va?


Tackar för i kväll! Uppskattar också de positiva kommentarerna ni postar angående min blogg. Tack!

Ha en trevlig kväll, så återkommer jag i morgon om något intressant dyker upp!

Kommentarer
Postat av: Toffe Nilsson

Knappt någonting har hänt under de senaste två dagarna, så jag återkommer med ett nytt inlägg i morgon.

2009-04-26 @ 20:18:05
URL: http://bandytankar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ville säger att det finns flera alternativ, men att Bollnäs ligger bra till.

http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.995312

2009-04-27 @ 17:24:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0