Silly Season - 9 april 2009

Det har hänt en hel del de senaste dagarna. Det är dock inga händelser som behöver vidareanalyseras särskilt, utan det handlar mest om avskrivna (?) rykten. Utöver dessa har några övergångar offentliggjorts. Vi kör!


I Bollnäs cirkulerade rykten om att VSK's Oscar Robertsson skulle vara på väg hem mot Hälsingland efter SM-guldet. Detta kan nu helt avskrivas, då han nyligen skrivit på ett nytt kontrakt för de svenska mästarna. Avtalet sträcker sig över ett år.

-

Jonas Nygren, Brobergs egna "Captain Fantastic"
, har förlängt sitt kontrakt med klubben. Efter säsongsslut cirkulerade rykten om att Sandviken kontaktat honom, något huvudpersonen själv bekräftat i efterhand, och brobergssupportrarna fick därmed något att oroa sig över. Dock var det aldrig aktuellt att lämna Söderhamn och valet var till slut väldigt enkelt för denne lirare. Allt detta enligt klubbens officiella hemsida.

Kommentar: Finns inte mycket att säga, förutom att detta är oerhört viktigt för söderhamnslaget. Kaptenen är en klasspelare och är ofta grundbulten i lagets offensiva spel. Det hade givetvis varit ett skräckscenario för Broberg att mista både Koch och Nygren, särskilt med tanke på det ekonomiska läget i klubben. Enligt den gulsvarta redaktionen på SvenskaFans.com kommer man inte att kunna värva några spelare alls inför nästa säsong, och eftersom att båda spelarna satt utan kontrakt skulle klubben inte få en krona att värva ersättare för. Som sagt, väldigt viktigt för Broberg att kapten Nygren förlängt!

-

Målvakten Gabriel Bridholm lämnar Gripen/Trollhättan för spel i storsatsande Vänersborg. Detta borde rimligtvis innebära att Timo Oksanen inte längre är aktuell för spel i den blåa dressen.

Kommentar:
Nej, det känns inte som att man värvar två målvakter under en och samma Silly Season. Var kan nu målvakten med världens längsta utkast hamna? Blir han kvar i Bollnäs och kämpar med Borvall om förstaposten, eller rör han sig eventuellt mot huvudstaden och Hammarby? Känner mig verkligen kluven i frågan, om det skulle bli spel i Giffarna. En rutinerad landslagsmålvakt med ett sanslöst utkast, som tyvärr är skadebenägen och går mot slutet av karriären mot en supertalang som kan bli hur bra som helst, och som redan är klart etablerad i elitserien. Jag hoppas att klubben satsar på det långsiktiga alternativet.

-

Mattias Hammarström från Edsbyn dementerar att Falun skulle vara aktuellt, samtidigt som sportchefen Stefan Karlsson starkt förnekar att kazaken Misja Pasjkin skulle vara klar för de rödblåa. Med andra ord verkar det glasklart att det blir Hammarström man satsar på till nästa säsong.


Nu är det middag som gäller! Om jag inte slocknar vid kl 19 i kväll, vilket är högst troligt att jag gör, är det möjligt att jag återkommer senare. Stay tuned!

Kommentarer
Postat av: Blåvit

Rykten säger att Vänersborg förhandlade med både Bridholm och Oksanen, men valde den yngre Bridholm till slut efter att Oksanen varit nere på en läkarundersökning. Tydligen var Vänersborg rädda att Oksanens kropp inte skulle hålla en hel säsong, och då valde man istället att satsa på Bridholm. I ärlighetens namn det rätta valet också, Bridholm är 25 och Oksanen 33 år och det är ingen jättestor skillnad kvalitetsmässigt.



Frågan är som sagt var Oksanen kan ta vägen nu? Om Vänersborg avskräcktes av hans skadebekymmer lär fler klubbar göra det. Hammarby känns väl som det hetaste tipset i så fall, men jag skulle inte räkna ut IFK Kungälv heller som också söker efter en målvakt, och kanske inte är lika kräsna.

2009-04-09 @ 18:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0