Silly Season - 16 april 2009

Så! Då kan även Bollnäs sålla sig till den skaran som lyckats knyta till sig förstärkning till nästa säsong. I dag skrev nämligen Juho Liukkonen, som jag tidigare nämnt här i bloggen, under ett avtal med klubben. Hittills har jag inte hittat några uppgifter beträffande kontraktets längd, men gissningsvis sträcker det sig över två år plus ett eventuellt optionsår.

Den 192 centimeter långe finnen är född -84 och kommer närmast från IFK Helsinki. Efter fina insatser i klubblaget under förra säsongen belönades han med en plats i finska landslaget, och var därmed VM-debutant i turneringen i Västerås. Till www.giffarna.se beskriver kollegan Mikko Lukkarila nyförvärvet som skridskostark och en bra skytt. Han säger också att Liukkonen besitter fin klubbteknik, samt att han påminner om Antti Ekman rent kroppsligt. I artikeln kan man också läsa att 25-åringen är en allroundspelare. I helsingforsklubben spelade han ytterhalv, medan han i VM-debuten agerade back.

Sportchefen Sören Persson är väldigt nöjd med sitt första nyförvärv och säger till Ljusnan att "Liukkonen kommer att tillföra klass och spetskunskap" samt att "man från samstämmiga uppgifter i Finland hört att han kommer att vara Finlands bästa spelare inom några år". Läs hela artikeln här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.965152

I reportaget står det avslutningsvis att backen Markus Hillukkala inte kommer att erbjudas något nytt kontrakt av klubben. Han ingår alltså inte i Bollnäs framtidsplaner. Jag skickar ett tack till "Hillu" som representerat klubben under fyra säsonger!

Kommentar: Liukkonen är helt klart ett intressant nyförvärv! Sören Perssons och Lukkarilas beskrivningar av den spännande finnen innebär förstås att förväntningarna bland oss supportrar redan nu är ganska höga. Förhoppningsvis kommer han att leva upp till dessa under sin tid i den orangeblåa tröjan.

I övrigt finns det inte så mycket att kommentera, då det är alldeles för tidigt att börja spåna på taktik och positioner. Man vet inte alls hur truppen kommer att se ut vid säsongsstart, vilket gör det hopplöst att ens försöka. Klart är dock att Hillukkala lämnar och att Liukkonen behärskar backpositionen. Om Ekman nu lämnar för Sandviken behövs en ny ytterhalv, en plats som Liukkonen också bemästrar. Och för att vara riktigt pessimistisk, lämnar även Ville så kan vårt nyförvärv förmodligen också vara mittfältsgeneral. Men då behövs ytterligare två förstärkningar. Äsch, vi får se! Detta är lönlöst.


Stefan Karlsson till Hammarby? Bajen står utan tränare och Karlsson pendlar från Stockholm till Söderhamn för att träna Broberg. Klart att ryktet, som inte bara är av spekulationskaraktär, låter rimligt. Karlsson bekräftar ju också att samtal med stockholmsklubben förekommit. Om Karlsson nu lämnar Broberg känns en återvändande Peter Isaksson som en potentiell ersättare, med tanke på hans "Fader Isaksson"-status i klubben.

Läs mer här:
http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.965032
http://www.expressen.se/sport/1.1535405/karlsson-ska-ta-over-bajen-igen

-

Jimmys bandysida rapporterar om att Anders Östling verkar vara nära en comeback i Västerås. Han har under den senaste säsongen huserat i Ryssland. Det vore en hyfsad förstärkning i ett redan starkt VSK!

-

Jimmy skriver även om att GAIS är ute efter Faluns Jocke Hedberg. Undertecknad råkar veta att anfallaren ska besöka Göteborg nu under veckan. Intressant fortsättning lär följa! GAIS jagar också Andreas Lysell, även han i Falu BS.


Avrundar här för denna gång. Jobbar i morgon kväll, men förhoppningsvis kan jag leverera ett inlägg kring midnatt. På återhörande, trogna läsare!

Kommentarer
Postat av: Matte

Intressant med Juho! Ponera att Både Ekman och Ville blir kvar, då tycker jag att man ska låta lillebror Spinnars ta Hillukallas backplats där han är grym och låta Juho spela på mitten. Vad tror du om det Toffe!



God natt och heja Bollnäs!

2009-04-16 @ 23:11:18
Postat av: Stefan

Ekman har tydligen klivit av båten

2009-04-17 @ 06:10:38
URL: http://oldsen.blogg.se/
Postat av: knut

Aarni å Ekman är ju barndomskompisar..förvånad om dom inte spelar ihop i saik då

2009-04-17 @ 08:49:56
Postat av: Diana

heej läs min blogg =) gratta mig hihi



puss

2009-04-17 @ 08:53:00
URL: http://nementjena.blogg.se/
Postat av: Johan

Väldigt starkt gjort av Sören att inte förlänga med Ekman längre. Det är sant som Sören säger, man ska vilja kämpa och ha hjärta för laget!

2009-04-17 @ 16:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0