Silly Season - 27 april 2009

Det händer fortsatt lite på Silly Season-sidan just nu. Har bara några få notiser att rapportera om i dag, och då har jag ändå inte skrivit på tre dagar. Det säger en del! För min bristande uppdatering beror absolut inte på lathet.


På Ljusnans nätupplaga kan man i dag läsa att Giffarnas Ville Aaltonen är på väg att bestämma sig för vilken klubb han ska representera framöver. "Förmodligen på onsdag", säger huvudpersonen själv. Han nämner vidare att Bollnäs ligger bra till. Läs hela artikeln här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.995312

Kommentar:
Spännande att följa utvecklingen under de närmaste dagarna. Jag tror att han kommer att spela för Giffarna även nästa säsong. Rykten säger nämligen att Aaltonen själv sagt att det endast finns en klubb han vill spela för här i Sverige. Med andra ord; Bollnäs GIF. Den kraftfulle finnen har nämnts i samband med Edsbyn under en tid, men det kan nog med ganska stor säkerhet avskrivas. Fåglar har vidare viskat i mitt öra att Aaltonen kan skriva på för Bollnäs redan under morgondagen.

-

Andra spekulationer är att Hellmyrs väljer mellan Bollnäs och Kazan. Tycker det verkar som att "Myran" och Pär Törnberg är väldigt måna om att spela för samma klubb, med tanke på att spelarna sällan nämnts ensamma i dessa transfer-sammanhang. Har även Törnberg fått ett erbjudande från ryssarna? Eller är det Bollnäs som ligger i pole position?

Och jag är medveten om att Hellmyrs sade till Ljusnan att "Bollnäs absolut inte är aktuellt", men detta ska tydligen ha varit en klar överdrift från journalistens sida. Rent nonsens, till och med. Jag är också medveten om att Giffarna alltid är ett av världens bästa lag under Silly Season. Så, vi får helt enkelt se vad som händer.

Men lek med tanken. Hur journalisten citerat Hellmyrs i Ljusnan. Och om denne superhalv ändå hamnar i Bollnäs. Om vissa edsbysupportrar varit arga och bekymrade innan han fällde denna dementerande kommentar, känt lugn efter den, och deras kelgris ändå skulle bli orangeblå? Då lär det nästan gränsa till upplopp under nästkommande derbyn. Vilken tändvätska!

-

I övrigt är det inte alls mycket att skriva om. Edsbyns "Kuben" Olsson opererades här i dagarna och det sägs ha gått väldigt bra. Ett skönt besked för edsbysupportrarna, givetvis! Läs mer här: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.992953

... och just det! Peter Törnberg, broder till Pär, är klar för en ledarroll i klubben. Det verkar alltså bli han som ersätter vår nye förbundskapten Franco Bergman. Intressant! Read about it: http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.985760


På återhörande! Med reservation för stavfel och dålig grammatik. Ett hastigt ihopkastat inlägg.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där med att Ville sagt att Bollnäs är den enda svenska klubben han vill spela för är sant, det sade han innan sitt Rysslands-äventyr.



Förresten, vad spelar Pär Törnberg för position?

2009-04-27 @ 20:18:09
Postat av: mayhem

Bollnäs kommun har beslutat att köpa upp SJ-området ikväll också :) Hall nästa!

2009-04-27 @ 23:42:06
Postat av: Skeptisk

Jag tvivlar på att Ljusnans reporter har hittat på ett sånt citat från Per Hellmyrs. det finns ganska klara regler för vad man får och inte får vinkla i en artikel - så kallade talminus, där personen man intervjuar säger något, får absolut inte förvridas eller förändras på något sätt.



I så fall är det mer troligt att Hellmyrs ljugit rakt upp och ner, men mest troligt är att bollnäsborna greppar efter halmstrån.

2009-04-28 @ 12:26:25
Postat av: nemo

Nja att Hellmyrs skulle va någon kelgris är väl att ta i,har väl avtagit lite iom dessa ständiga försök att mjölka klubbarna på pengar. Tror nog att byn börjar tröttna oxå,svårt att få någon kontinuitet med sådana stjärnlirare.Visst fan är han bra,men inte till vilket pris som helst.Kan ju tom va bättre för laget. Han kommer iaf att spela där han får mest pröjs det är ju rätt klart iaf. Pär T får nog spela där nån vill ta emot han helt enkelt,antagligen med sämre kontrakt än det han sade upp.

2009-04-28 @ 13:16:47
Postat av: Gardis

Ville klar för Bollnäs enligt Froms blogg på Nät-Ljusnan.

2009-04-28 @ 15:10:19
Postat av: Johan

Jepp, Ville är klar!

http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.999219

2009-04-28 @ 18:29:54
Postat av: karin

Hej! Jag har lagt ut en ny modellbild i min blogg från min senaste plåtning, kika gärna in och kommentera vad du tycker!:)

2009-04-28 @ 18:40:45
URL: http://abckarin.blogg.se/
Postat av: Giffare!

Riktigt skönt att Ville är klar. Intressant att se nu hur det blir med Ekman.

2009-04-28 @ 20:42:16
Postat av: Bandytokan

Pär Törnberg spelar på mittfältet.

2009-04-28 @ 21:31:59
URL: http://bandytokan.blogspot.com
Postat av: Bykille

Någon kelgris är absolut inte Hellmyrs i Edsbyn, snarare tvärtom. Å för att inte tala om Pärtan...

Dessa två spelare har orsakat en hel del osämja i laget den gångna säsongen och Ola J har fått tagit ner dom på jorden ett antal gånger.

Det finns till och med spelare som är beredd att lämna Edsbyn om dessa två blir kvar.

Så för Edsbyns del hoppas jag att dom inte blir kvar. Sen kvittar det vart de hamnar, men visst vore de roligt för derbykänslan om de valde Bollnäs.

Enligt källor har de inte ens blivit erbjudna något seriöst kontraktsförslag från Edsbyns sida.



Hur som helst så är vi många i Byn som tröttnat på dessa två och de flesta räknar med att de lämnar.

Och då troligen för Bollnäs, iaf för Pärtans del, finns inga ryssar som är intresserade av honom :-)

2009-04-28 @ 22:19:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0