Silly Season - 6 maj 2009

Nu börjar det hända grejer i Bollnäs-lägret, åtminstone som det verkar. I dagens pappers-Ljusnan kan man läsa om att varken Antti Ekman (klart sedan tidigare) eller Peter Stock får förnyade kontrakt av Giffarna. I samma artikel nämner sportchef Sören Persson att "två riktigt duktiga bandyspelare fattas", men att det i nuläget är Ryssland som "ligger och stör". Rent spontant känns det som att det handlar om Hellmyrs och Törnberg, fastän vissa människor hävdar att dessa två absolut inte skulle vara aktuella för Bollnäs. Eftersom att Ekman och Stock båda huserat på ytterhalvsposterna behövs det utan tvekan ersättare. Nyförvärvet Liukkonen kan visserligen spela på positionen, men han uppges vilja hålla till på mittfältet. Sören har sedan tidigare sagt att ingen flyttar på Markus Ståhl, som även han spelat på ytterhalven. Det går alltså att lösa med honom och och en "motstridig" (missuppfatta mig rätt) Liukkonen, men då ser det rejält tunt ut på mitten. Det är ännu oklart med Fredrik Spinnars, som enligt rykten inte verkar gå mot ett nytt avtal, och då behövs ytterligare förstärkningar. Därför känns det plötsligt ganska rimligt att Hellmyrs fyller en ytterhalvsposition, medan Törnberg sprider fart och fläkt på mittfältet.

I pappers-Ljusnan frågar skribenten vidare om inte Sören spelar ett lite väl farligt spel, då dessa två "riktigt bra spelare" möjligen kan hamna någon annanstans. Han svarar då (inte ordagrant, kommer ej ihåg citatet) att om det eventuellt skulle spricka med dessa två, så är det dags att låta juniorerna ta steget upp i startelvan.

Hur som helst, det är absolut inte aktuellt att ropa hej ännu. Mycket kan fortfarande hända. Men för er som strider emot ovanstående argument, vilka spelare skulle det annars kunna vara? Det ryktas ju inte om något annat. Jo, en ryss har jag för mig. Kommer dock inte ihåg hans namn eller i vilken klubb han spelar. Känns ändå som en ganska lös spekulation. Ett argument om att det inte behöver ryktas om spelare innan de är klara, det vet jag inte om det håller. För även om det skulle vara tyst från Bollnäs håll, så kommer det ändå röster utifrån som sätter igång snack.

Det ska bli spännande att följa fortsättningen, helt klart. Läs en förkortad version av artikeln här.

Ber vidare om ursäkt för att texten ovan eventuellt kan vara osammanhängande. Det går undan i skrivandet när Champions League-kväll väntar.


I övrigt ryktas det om att Sirius-anfallaren Alexander Mayborn kan vara aktuell för Västerås. Tveksamt, tror jag, då Klas Nordström just förlängt sitt kontrakt hos de svenska mästarna. Och Mayborn, om han fortfarande skulle vara intressant, håller han så pass hög klass att han skulle gå in i startelvan? För jag antar att han inte skulle vara så sugen på att flytta till grönvita breddgrader för att fylla vattenflaskor och nöta bänk.

-

Andreas Lysell är klar för Vetlanda BK. Han spelade tidigare för Falu BS. Detta är en värvning jag inte rättvist kan bedöma, då jag inte är helt bekant med spelarämnet Lysell. Ska dock bli intressant att följa hans prestationer i smålandsklubben. Någon läsare som är insatt i hans spelstil, tro? Styrkor, svagheter?


Nu kan jag inte på rak arm säga när nästa uppdatering kommer. I kväll åker jag nämligen till Stockholm, för att på fredagen flyga till England. Det vankas nämligen Manchester-derby live på Old Trafford. Är åter på svensk mark på tisdag.

Har jag tillgång till dator lovar jag att leverera ett färskt inlägg!

På återhörande!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hm. Hoppas att Mayborn-ryktet inte stämmer...vill ha honom kvar i Sirius!

2009-05-06 @ 20:17:22
Postat av: Anonym

Hm. Hoppas att Mayborn-ryktet inte stämmer...vill ha honom kvar i Sirius!

2009-05-06 @ 20:25:41
Postat av: Siriussupporter

Hm. Hoppas att Mayborn-ryktet inte stämmer...vill ha honom kvar i Sirius!

2009-05-06 @ 20:26:04
Postat av: D

Verkar som många glömt bort att Patrik Anderbro slutat i Västerås och att det därmed är en forwardsplats ledig i VSK.



Att Mayborn håller tillräckligt hög klass för att ta en plats är det ingen tvekan om. Klart bättre än Klas Nordström, till exempel. Mayborn räknades ju som en av Sveriges största talanger en gång i tiden, tillsammans med Per Hellmyrs.

Vore intressant att se vad han kan uträtta i ett topplag.

2009-05-08 @ 00:01:55
Postat av: Siriussupporter

Ptja, Sirius kom trea i serien nu, och till semifinal i slutspelet. Sirius är inte direkt ett ökengäng längre...

2009-05-09 @ 13:13:48
Postat av: Johan

http://www.expressen.se/sport/1.1565021/bollnas-varvar-stjarnor-fran-edsbyn



Hellmyrs och Törnberg klara?

2009-05-11 @ 15:48:12
Postat av: Hanebo

Snacka om klockren analys några dagar innan det blev officiellt. Angående Per och Pär. Fan Shagrath du är ju som Zaida. Kan inte du hjälpa mig med en nyckelknippa jag tappat bort :-)

Nu väntar vi bara på Hedqvist till Broberg sen börjar Edsby-korthuset rasa sönder.

2009-05-12 @ 16:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0