Silly Season - 4 maj 2009

Tillbaka efter en tids frånvaro. Beklagar detta! Faktum är dock att det knappt hänt något sedan förra inlägget. Vi försöker gräva fram det lilla som finns.


Börjar med en officiell övergång:

Denis Riabchevski, som tidigare spelade med Vetlanda, är nu officiellt klar för Villa-Lidköping. Till klubbens officiella hemsida nämner han att Villa spelar den form av bandy som han förespråkar, "ryskt fast med mer struktur". Riabchevski beskriver sig själv som en passningsskicklig lagspelare med bra skridskoåkning och ett behärskat skott.

Kommentar:
Helt klart en värvning med fiaskopotential, likväl som det kan sluta i vrålsuccé. Med två ynka poäng (1+1) på 22 matcher under förra säsongen känns han inte som en lirare i toppform, men i en ny omgivning kan han förhoppningsvis visa bandy-Sverige att han är en näst intill komplett bandyspelare.


Det har varit flera turer kring Timo Oksanen under de senaste månaderna. Ett antal klubbar har visat intresse för målvakten och detta har givetvis genererat i otaliga rykten. Nu är det dock officiellt att Finlands bästa målvakt (när han är kry, skall sägas) tar en ytterligare time-out från bandyn. I en intervju med Ljusnan berättar han att endast en läkarundersökning hindrade honom från att skriva på för Vänersborg. Det visade sig att den ihärdiga ljumsskadan inte alls var så bra som förväntat, och därför väljer alltså burväktare Oksanen att skjuta upp sin comeback.

Klokt av honom att inte förhasta sig i sin iver att vilja spela bandy igen. Jag håller alla mina tummar för att skadehelvetet snart ska ta slut för målvaktsprofilen med världens längsta (och bästa?) utkast. Jag hoppas också att han i slutändan blir kvar i Bollnäs GIF. Det skulle bara kännas skumt att se honom i en annan svensk lagdress.

Inget ska behöva flytta på vår blivande storkeeper Borvall och ingenting ska heller hindra Oksanen från att bli förstemålvakt igen. Därför är väl mina förhoppningar om att han ska stanna i klubben ganska orimliga. Men... Äsch, det är ingen idé att spekulera. Den som lever får se! Time will tell.


Esa Oksanen, lillebror till Timo (no shit!) verkar vara aktuell för Ljusdal ännu en gång. Han lämnade klubben efter säsongen 2006/2007 för att representera Giffarna. Sejouren i orangeblått blev dock kortvarig och han flyttade ner till Gripen/Trollhättan. Efter en säsong nere i södra Sverige verkar det alltså vara dags för LBK igen.


Avrundar här. Ska snart sätta mig i en bil ner till Stockholm för att se Metallica i Globen. Inte helt fel!

Kommentarer
Postat av: Johan

Det har pratats om det tidigare, men nu är det officiellt att varken Stock eller Ekman får spela i Bollnäs nästa säsong. Men Sören verkar ha någon bra lirare på ingång...

http://helahalsingland.se/sport/bandy/1.1015047

2009-05-05 @ 16:45:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0